Ve Zlíně zůstane letní provoz MHD až do konce srpna

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN – Ve Zlíně zůstane až do konce srpna letní provoz MHD, který začal mimořádně platit v půli března kvůli koronaviru. Není předpoklad, že by se do června vrátilo množství cestujících k původnímu stavu před koronavirovou krizí, řekl serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

O setrvání letního režimu rozhodli radní města. „Vzhledem k aktuální pandemické situaci související s nemocí COVID-19 a vyhlášenému nouzovému stavu bylo na základě příslušného nařízení vlády rozhodnuto krizovým štábem Zlína o omezení rozsahu provozu MHD po dobu trvání nouzového stavu, a to tak, aby byl provoz MHD realizován podle jízdních řádů odsouhlasených pro období letních prázdnin,“ uvedl ředitel Doravní společnosti Zlín-Otrokovice Josef Kocháň.

Podle něj však přetrvává i po skončení nouzového stavu výrazný pokles cestujících. „Proto je z hlediska ekonomické optimalizace nákladů vhodné ponechat nadále snížený rozsah provozu MHD podle letních jízdních řádů až do 31. srpna“ objasnil Kocháň.

Město bude situaci hlídat. „Jsme dohodnutí s dopravní společností na průběžném pořizování průzkumů obsazenosti vozidel MHD a ověřování, zda je kapacita provozu MHD podle letních jízdních řádů pro cestující dostatečná. Kdyby někde vznikla potřeba posílení, bude ji společnost operativně řešit,“ uvedl primátor Zlína Jiří Korec.

Pokud by posilových spojů mělo být moc, lze podle něj po dohodě s dopravním podnikem přejít do tří dnů na běžné jízdní řády. „Zatím se však ukazuje, že dokud se plně neobnoví výuka ve všech školách, a to bude až od dalšího školního roku, počty cestujících nebudou tak vysoké, aby to vyžadovalo návrat k běžným jízdním řádům pro pracovní dny,“ dodal Korec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x