Ve zlínské zoo přišli na svět čtyři malí vydrýsci

Foto: archiv Zoo Zlín
ZLÍN – Zlínská zoo hlásí další chovatelský úspěch. Začátkem července se zde narodila čtyři mláďata vydry obrovské, která se v tropické hale Yucatan už představila návštěvníkům.

I když se malé vydry narodily už začátkem prázdnin, první měsíc je mohli navštěvovat jen chovatelé, a to pouze v době krmení.

Máme z mláďat obrovskou radost, jsou vitální a ve skvělé kondici. Vypadá to, že jsme našli ten správný „klič“, jak vytvořit co nejlepší podmínky pro zdárný odchov mláďat. A jak už to v chovatelském životě bývá, trochu nám pomohla i určitá náhoda,“ uvedla hlavní zooložka Markéta Horská.

Samice Mora se opět projevila jako svědomitá matka, s péči jí pomáhá také její prvorozená dcera, samička Dana. „Lidé tak u nás uvidí stejnou rodinnou skupinu, jako ve volné přírodě, kde se o mláďata starají i jejich starší sourozenci. Pro mladou samičku Danu je to cenná zkušenost,“ pokračovala Markéta Horská.

Samec Dagget, otec mláďat, zůstává prozatím společně se svými dvěma téměř dvouletými potomky ve venkovním výběhu. „Celou rodinu plánujeme spojit až ve druhé polovině srpna, prozatím jim umožňujeme jen zvukový kontakt,“ doplnila Horská.

Vedení zlínské zoo věří, že přítomnost návštěvníků v tropické hale vydří rodina bude zvládat bez problémů. Chovatelé však vydry pečlivě sledují.

Pokud by u nich zaznamenali neklid a nervozitu, opět na chvíli přistoupíme k uzavření části haly,“ uzavřela PR manažerka zlínské zoo Romana Mikešová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x