Ve zlínském divadle vypukne v sobotu válka. Dívčí, ochotnická a hodně veselá

Foto: MD Zlín
ZLÍN - Už už na nás doléhá předvánoční shon a stres. Ideální čas skočit se odreagovat do divadla. Zlínské Městské divadlo propůjčilo svou scénu Z hodně zajímavé partě ochotníků. Což je odedávna sice respektovaný, ale tak nějak ne úplně přesný výraz pro lidi, kteří se živí zcela jinak než na jevišti, ale jejichž divadelní srdce hoří a nikdy nehasnou.

V sobotu večer se tak na prknech znamenajících svět pro zlínské hvězdy od Randára přes Krále či Příkazkého až po Královou či Čermákovou představí trochu jiná „squadra.“

Což ovšem neznamená, že bude zábavy méně. Naopak, když přijede z Vracova tamní soubor amatérských divadelníků s profesionálním zápalem zvaný pozoruhodně Nejenxmíchu, je o zábavu a radost z hraní postaráno. Vyprávět by mohli v širokém okolí. Ovšem výjezd do Zlína je přeci jen malou neznámou.

„My navazujeme na tradici divadla v našem krásném Vracově, mimochodem organizovaně se tu hraje už nějakých 134 let. Právě od nás pochází nezapomenutelný Josef Somr. Vezeme do Zlína Dívčí válku Františka Ringo Čecha a moc se těšíme na zlínské diváky,“ láká jeden z lídrů souboru s věkovým průměrem kolem čtyřicítky Přemysl Michal.

Nejenxsmíchu je, jak vyplývá z názvu, nositelem zábavy nejen smíchu. Ovšem snaha o dobrou zábavu a ne zrovna learovská či oidipovská hluboká zamýšlení dominuje.

„Nastudujeme jednu hru do roka, trvá to mezi třemi až pěti měsíci. Teď uvádíme současně dvě, vedle Dívčí války taky Povídky strýčka Pagáča. Velmi úspěšní jsme byli s výpravnou Nocí na Karlštejně a rád vzpomínám i na titul Taková léčivá romance. Což je hra o tom, co všechno se může stát, když se dvě dědinské rodiny vydají do luhačovických lázní,“ vypočítává ochotně ochotník Přemysl, který si v Dívčí válce střihne roli Božského Lumíra.

Ve zlínském „Zetku“ mají Vracovští premiéru v sobotu v 19 hodin. Zážitky prý budou předvánočně dokonalé.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x