Ve Zlínském kraji odstartovaly přijímací zkoušky na střední školy

Ve Zlínském kraji odstartovaly přijímací zkoušky na střední školy.
ZLÍNSKÝ KRAJ - Od 3. května jsou v plném proudu přijímací zkoušky na střední školy. Před zkouškou se musí žáci prokázat platným negativním testem na koronavirus.

Přijímací zkoušky byly zahájeny také na středních školách ve Zlínském kraji. Hlavní změnou je, že u čtyřletých oborů s maturitou si mohli ředitelé sami rozhodnout, zda pro tvorbu přijímaček využijí jednotnou zkoušku Cermatu, nebo jestli připraví pouze školní přijímací zkoušku.

„Co se týče personálních možností škol, tak ty jsou dobré, jenom jednotlivci z řad učitelů jsou v karanténě. Školy teď mají také dostatek prostoru kvůli tomu, že děti jsou stále ještě doma,“ uvedla radní Zlínského kraje Zuzana Fišerová.

Přijít ke zkoušce musí uchazeči s negativním testem. V průběhu zkoušky je potřeba dodržovat opatření a mít nasazený respirátor nebo chirurgickou roušku. Na samotnou zkoušku mají tentokrát žáci více času než obvykle.


„Počet přihlášek do denního studia na středních školách ve Zlínském kraji je letos stejný jako v loňském roce, tj. 12500, z toho 9800 do maturitních a 2700 do nematuritních oborů,“ dodala Zuzana Fišerová.

Zájem o konkrétní obory zůstává přibližně stejný, pouze u gymnaziálních oborů došlo k mírnému poklesu počtu přihlášek, vyšší počet zaznamenaly školy u oboru Informační technologie, Předškolní a mimoškolní pedagogika a Mechanik elektrotechnik.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x