Ve Zlínském kraji pokračují opravy komunikací I. třídy. Kde si dát pozor?

Ilustrační foto
ZLÍNSKÝ KRAJ - Na území Zlínského kraje probíhá aktuálně několik oprav komunikací I. třídy, které provádí Ředitelství silnic a dálnic České republiky. Některé jsou těsně před dokončením, u jiných se bude pokračovat i v příštím roce.

V úseku mezi Bystřičkou a částí Podlesí dokončuje ŘSD v současné době opravu povrchu silnice I/57. „Už jsme odstranili semafory, které řídily provoz v celém úseku. Do konce týdne ještě budou probíhat dokončovací práce například na nezpevněných krajnicích, svodidlech či zálivky spár,“ uvedla Lucie Trubelíková z týmu komunikace ŘSD ČR.

Aktuálně se opravuje také most přes řeku Rusavu v Hulíně na silnici I/55. Objízdná trasa pro vozidla s konstrukční rychlostí vyšší než 80 km/h je vedena bezplatně po dálnici D1 a D55. Objízdná trasa pro vozidla s konstrukční rychlostí nižší než 80 km/h vede po silnici přes Tlumačov a Kvasice. „Bez omezení bude most opět průjezdný v zimních měsících. Následně budou práce pokračovat na jaře 2023, a to po skončení topné sezóny, kdy proběhne demontáž plynovodu,“ upřesnila Lucie Trubelíková.

Těsně před dokončením je oprava mostu přes potok Sovík na silnici I/35 u Rožnova pod Radhoštěm. Řidiči zde projíždějí po neopravované polovině mostu. „Dokončení prací plánujeme na konci listopadu,“ sdělila Trubelíková.

V souvislosti s přeložkami inženýrských sítí na stavbě rampy Mostecká ve Vsetíně je uzavřeno parkoviště u silnice I/69, platí zde snížená rychlost na 30 km/h a v obou směrech na silnici I/69 jsou zúžené jízdní pruhy. „Upozorňujeme řidiče na zvýšený pohyb vozidel stavby na silnici I/57,“ dodala Lucie Trubelíková.

Práce probíhají také na silnici I/57 před obcí Lidečko, kde silničáři zajišťují svah proti sesuvu. V úseku platí snížená rychlost na 30 km/h.

--> --> --> --> -->