Ve Zlínském kraji přibylo rekordních 839 nakažených koronavirem

Ilustrační foto (Foto: Pixabay)
ZLÍNSKÝ KRAJ – Ve Zlínském kraji přibyl rekord v počtu nakažených nemocí covid-19, a to v počtu 839. Ke středečnímu večeru ukazoval web ministerstva zdravotnictví v kraji celkem 12 516 nakažených od začátku epidemie.

Z celkového počtu se už vyléčilo 4476 lidí, na druhé straně zemřelo 84 nemocných. Nyní je v kraji přes 7900 aktivních nemocných, které odhalily testy hygieniků, nemocnic nebo dalších laboratoří. Stále jsou ale v populaci lidé, kteří se například testovat nešli nebo nemají žádné příznaky.

V posledních dnech přibývají v kraji stovky nakažených denně. Přes 800 případů shodně přibylo už dva dny minulý týden, počet 839 je ale rekordní. Nejvíce zasažený region je Uherskohradišťsko, kde je aktuálně kolem 2900 lidí s pozitivním testem na koronavirus. Následuje Zlínsko s 2300 potvrzenými případy. Na Kroměřížsku je kolem 1300 případů a na Vsetínsku přes 900 případů.

Vláda kvůli šířící se nákaze po celé zemi zavedla několik opatření. Kromě například zavřených škol nebo restaurací se nově přidalo zavření obchodů s výjimkou například potravin nebo lékáren, ale také omezení služeb. Lidé by také měli omezit kontakty s výjimkou cest do práce a na nákup.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x