Ve Zlínském kraji se otevřou další očkovací místa, vakcín ale není dost

Od páteční půlnoci se očkování spustí i pro lidi od 60 let. Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ – Ve Zlínském kraji bude od dubna více očkovacích míst. Přesto jich ale nebude tolik, kolik kraj plánoval. Důvodem je nedostatek vakcín.

Do Zlínského kraje bylo od začátku očkování proti onemocnění covid-19 doručeno celkem 93 700 vakcín, k 30. březnu bylo vyočkováno 79 922 dávek. Mezi naočkovanými jsou zdravotníci, klienti a zaměstnanci pobytových sociálních služeb, senioři nad 70 let a pedagogičtí pracovníci i ostatní pracovníci ve školství. K očkování se již mohou registrovat také osoby s chronickým onemocněním. Zlínský kraj chystá otevření dalších očkovacích míst.

Očkování bohužel nejde tak rychle, jak bychom chtěli. Důvodem je nedostatek vakcín. V dubnu mělo podle plánu do České republiky dorazit více než 2,5 milionu vakcín, ale přijde jich o milion méně. Jsme tedy nuceni ve Zlínském kraji přibrzdit otevření dalších očkovacích míst, která jsme chtěli zprovoznit ve všech obcích s rozšířenou působností. V kraji bude tedy v dubnu fungovat 8 očkovacích míst. S dalšími nasmlouvanými očkovacími místy počítáme, máme je v záloze a do provozu je uvedeme ve chvíli, kdy do kraje dorazí dostatek vakcín. V očkování budou i nadále pokračovat praktičtí lékaři,“ informoval hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Kroměřížská nemocnice otevře očkovací centrum v úterý 6. dubna v hale B Výstaviště Kroměříž, kam se z areálu nemocnice přesune vakcinace všech skupin obyvatel. Přemístění očkovacího místa chystá od stejného data také Vsetínská nemocnice, která očkování přesune do víceúčelové sportovní haly Na Lapači. V Uherském Hradišti se bude očkovat nadále v Uherskohradišťské nemocnici a v ordinaci Medical plus. Ve Valašském Meziříčí se bude očkovat dál v nemocnici AGEL, v Luhačovicích ve Zdravotním středisku. Nové očkovací místo bude otevřeno od 9. dubna v uherskobrodském kině Máj. Ve Zlíně se bude očkovat v Krajské nemocnici Tomáše Bati přibližně do poloviny dubna, poté se očkování přesune do velkokapacitního očkovacího místa, které bude zřízeno v PSG aréně.

K očkování se od 7. dubna budou moci registrovat také pracovníci v sociálních službách a sociální pracovníci obcí, kteří jsou v přímé péči s klienty. Registrace bude možná v centrálním rezervačním systému pomocí kódu, který obdrží poskytovatelé sociálních služeb prostřednictvím krajského úřadu Zlínského kraje od Ministerstva zdravotnictví spolu s formulářem o potvrzení zaměstnání.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x