Ve Zlínském kraji se volí prezident na 684 místech

Volby nejen ve Zlíně ovládl Petr Pavel. Foto: archiv, web Zlínského kraje
ZLÍNSKÝ KRAJ – V celkem 684 volebních místnostech mohou občané Zlínského kraje odevzdávat své hlasy v prvním kole volby prezidenta republiky, které pokračují dnes od 8:00 do 14:00 hodin. Vybírají celkem z 8 kandidátů. Pokud žádný z těchto kandidátů v prvním kole nezíská nadpoloviční počet hlasů, uskuteční se ve dnech 27. a 28. ledna druhé kolo voleb, kam postoupí dva kandidáti s nejvyšším počtem hlasů z kola prvního.

Už ve středu 11. ledna hlasovalo na drive-in místech ve Zlínském kraji 8 voličů z 5 měst a obcí, kteří byli aktuálně v izolaci kvůli nemoci covid-19. Obyvatelé Zlínského kraje mohli tímto způsobem volit v době od 8 do 17 hodin ve všech čtyřech okresních městech. Nejvíce voličů přijelo ve Zlíně do areálu Správy a údržby silnic Zlínska, tady odevzdalo svůj hlas 6 lidí (ze Zlína, Slušovic a Rackové). Ve Vsetíně na parkovišti za hotelem Sport odvolil jeden volič ze Vsetína a v Uherském Hradišti na parkovišti ČD Sever jeden volič z Kudlovic. Volební místo v Kroměříži na Hanáckém náměstí nevyužil nikdo. V případném druhém kole volby prezidenta republiky budou moci voliči v izolaci opět využít stejná drive-in stanoviště, a to ve středu 25. ledna, v době od 8 do 17 hodin.

Voliči v izolaci kvůli nemoci covid-19 měli do čtvrtečních 20 hodin také možnost nahlásit telefonicky na krajský úřad svůj zájem volit do zvláštní přenosné schránky. Této možnosti nikdo nevyužil. V případě konání druhého kola voleb voliči v izolaci budou moci svůj zájem nahlásit na krajský úřad nejpozději do čtvrtka 26. ledna, 20 hodin, na telefonním čísle 577 043 971.

Krajský úřad tím ukončil činnost podle zákona o zvláštních způsobech hlasování pro první kolo voleb a dál bude pokračovat v činnostech podle standardního zákona o volbě prezidenta, tedy konkrétně v metodické a kontrolní činnosti.

Zdroj: Jan Vandík, Zlínský kraj

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x