Vedení kraje poděkovalo zdravotníkům za práci během pandemie koncertem

Foto: Jiří Balát
ZLÍN – Představitelé Zlínského kraje poděkovali zdravotníkům krajské Baťovy nemocnice za skvěle odvedenou práci během pandemie. Obětavým lékařům předali dary a pozvali je na slavnostní koncert Filharmonie Bohuslava Martinů.

Zlínský kraj ocenil šest primářek a primářů včetně jejich týmů z Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně za jejich výjimečné nasazení a špičkovou péči, kterou poskytovali a stále poskytují pacientům s onemocněním covid-19. Slavnostní akt se uskutečnil v rámci koncertu Filharmonie Bohuslava Martinů s názvem Poděkování Zlínského kraje zdravotníkům.

Naši zdravotníci nedělají svou práci kvůli pochvalám. Pomoc pacientům vnímají jako své poslání. Nicméně poděkování ze strany představitelů Zlínského kraje je určitě krásným gestem, kterého si velmi vážíme,“ konstatoval předseda představenstva KNTB Michal Filip. „Chtěl jsem touto formou poděkovat nejen jménem svým, ale i celé Rady Zlínského kraje zdravotníkům za práci v době pandemie covid-19 a vyzdvihnout tím vše, co pro občany našeho regionu v této nelehké době udělali,“ vzkázal hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

V době vrcholu koronavirové pandemie ošetřovala KNTB pacienty na osmi standardních stanicích a také na stanicích intenzivní a resuscitační péče. Opakovaně patřila mezi nejvytíženější nemocnice v rámci celé České republiky, přesto dokázala i dalším zdravotnickým zařízením pomáhat s tzv. covidovými pacienty.

V listopadu 2020 hospitalizovala během jediného dne více než 250 pacientů s tímto onemocněním, celkem jich bylo více než dva a půl tisíce. „Tato obrovská zátěž vyžadovala součinnost, entuziasmus, nasazení a obětavost veškerého personálu nemocnice,“ upozornil Michal Filip. Dodal, že kromě zdravotníků KNTB si velké poděkování za pomoc na covidových pracovištích zaslouží také studenti středních zdravotnických škol a Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, vojáci Armády ČR a členové Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x