Velká tragédie. Při tréninku zahynul motocyklový talent Gurecký. Bylo mu šestnáct let

Šestnáctiletý motocyklový talent Jakub Gurecký zemřel po nehodě v tréninku. Foto: Autoklub ČR
ZLÍN – Zlínský sport zasáhla obrovská tragédie. Při pondělním tréninku na Slovensku zahynul teprve šestnáctiletý motocyklový závodník Jakub Gurecký. Osudným se mu stal náraz do pevné překážky.

Zlínský rodák Gurecký byl považován za největší talent v Česku. Vítěz loňského Northern Talent Cupu měl letos namířeno do prestižní série pro nadějné jezdce Red Bull Rookies Cup.

Člen týmu brněnského Automotodromu byl mistrem České republiky v závodech na minibiku, několikanásobným šampionem Minimotocupu, dvojnásobným vítězem německého mistrovství ADAC či vicemistrem Evropy v kategorii Honda NSF 100.

V uplynulých dvou sezonách byla jeho hlavním programem účast v seriálu Northern Talent Cup, který je určen zejména nadějným mladým závodníkům ze severní a střední Evropy. I zde závodil za juniorský tým Automotodromu Brno, v němž tvořil jezdeckou dvojici s Jonášem Kocourkem. V obou sezonách se dařilo více Gureckému.

V sezoně 2020 získal dvě vítězství včetně triumfu při domácím závodě v Brně a celkově obsadil čtvrtou pozici. Loňský ročník pak pro něj nemohl dopadnout lépe. Vyhrál totiž čtyři závody a stal se novým šampionem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x