Velká voda klesla, hurá do práce, nečistot je spousta. Fanoušci ve Zlíně jdou příkladem

foto: zlin.cz
ZLÍN/OTROKOVICE - V případě záplav a velké vody šlo především o to uchránit zdraví a majetek lidí v blízkosti rozbouřených toků. Voda sebou například na řece Moravě ale i na jejím přítoku Dřevnici přinesla obrovské množství především dřevěného odpadu. Kusy kmenů, větve, ale i mnoho dalšího, především bahna je dosud v těsném okolí vodních toků nebývalé množství. Nastává čas úklidu.

To platí mimo jiné o pozoruhodné iniciativě fanoušků Ultras zlínského fotbalového klubu. Ti se spojili s FC Zlín a dali si za cíl jak jen to půjde vyčistit řeku Dřevnici a její břehy.

„Všichni fanoušci i obyvatelé Zlína jsou zváni, aby se zapojili do očistné akce, která se uskuteční v sobotu 21. září,“ informuje za klub mluvčí Zuzana Molková.

Z řad fanoušků ševců, kteří si říkají Ultras a jsou opravdovou oporou lídra druhé ligy. „Tato akce je skvělou příležitostí, jak společně ukázat, že nám na Zlínu jako takovém záleží, věříme, že se k nám přidá co nejvíce lidí,“ zní z tábora fandů.

„Úklid řeky Dřevnice začíná v sobotu v 10.00, vítáme každého, kdo se chce zapojit, pracovní oblečení, gumáky a rukavice sebou,“ zve Zuzana Molková.

Na úklid kolem řeky Moravy a sousedící cyklostezky se chystají i v Otrokovicích.

V čele úsilí jsou tamní Technické služby.

„Pracuje se například na včasném zprůjezdnění cyklostezky směrem do Zlína, další díl čištění podél Dřevnice a Moravy ještě čeká, od pondělí pak budou následovat úklidové práce v přístavišti,“ informovala starostka města Hana Večerková.