Velká voda, na horách sníh

Zlín a Pustevny (Foto: Zlin.cz a Karel Palička)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Jako by nestačily neveselé zprávy o průběhu covidové pandemie. Už třetí den ve Zlínském kraji poměrně vydatně prší. Ve strouhách jsou potoky, potoky se mění v dravé řeky a ty skutečné mají nebývalé průtoky, zatím naštěstí stačily všechny přívaly vody pohltit.

Na řadě míst je ale situace velmi složitá. „U nás v Karolince zatím Bečva stačí odvádět vodu, proud je hodně dravý, myslím, ale, že velké problémy nastanou po soutoků obou Bečev, tedy Vsetínské a Rožnovské. Dobrým znamením je zatím to, že velké množství sněhu na hřebenech hor, tedy Javorníků a Beskyd, se zatím drží a netaje,“ hlásil spolupracovník Zlin.cz Karel Palička.

Sníh skutečně přišel do vyšších partií Zlínského kraje, drží se na Pustevnách, na Kohůtce, na Bumbálce u Horní Bečvy měli hodně práce silničáři a problémy řidiči.

Ale také v nižších polohách je znát, co umí připravit vytrvalý déšť. Například u Březůvek zaplnila voda stékající z okolních kopců místní příkopy, v Provodově se v dolní části obce vylila na silnici, zdejší potok měl nebývalou sílu a energii.

Meteorologové jsou ve svých předpovědích rezervovaní. Déšť by měl ve Zlínském kraji přechodně ustat ve čtvrtek. Ale v pátek se s devadesátiprocentní pravděpodobností zase vrátit. Lepší počasí se čeká v neděli.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x