Velké volejbalové dny jsou tu. Zlín hostí elitu i naděje

Foto: CEV, Ondřej Driml
ZLÍN - Zlín se těší, neboť zažije velký volejbalový svátek. Respektive svátky. Česká mužská volejbalová reprezentace tu už v sobotu 27. května načne obhajobu titulu v Evropské zlaté lize, ve středu se pak ve zlínské sportovní hale představí také ženská reprezentace. A aby toho nebylo málo, dostane se také na dětské adepty bojů pod i nad volejbalovou sítí.

Roman Macek, muž který je spojený se zlínským volejbalem tak jako novorozenec s maminkou pupeční šňůrou, netají spokojenost, že se právě ve Zlíně budou dít velké volejbalové věci.

„Bereme svátek volejbalu mimo jiné jako uznání našeho manažerského umu a snažení, stejně tak jako ocenění toho, že se povedlo výrazně vylepšit zázemí v hale, kde jsou teď podmínky hodné pořádání špičkových mezinárodních utkání,“ vypráví zkušený organizátor.

Už sobotní dopoledne bude v areálu zlínské Základní školy Okružní patřit nedílně k volejbalové fiestě.

„Přesně tak, půjde o oblíbený a určitě hojně navštívený Festival minivolejbalu. Adepti našeho dynamického sportu si budou moci vyzkoušet, jaké to je činit nejen první krůčky, ale také dělat pokroky. Mělo by tu být kolem 400 dětí a ty pak také pozveme na velký mezistátní zápas, kdy naše mužská reprezentace na úvod Evropské zlaté ligy bude hostit soupeře od sousedů, tedy silný celek Slovenska,“ dodává na účet krásné volejbalové soboty Roman Macek.

Ve středu potom velké zlínské volejbalové dny pokračují.

Ve zlínské Sportovní hale Datart poměří v pokračování Evropské zlaté ligy od 16 hodin síly ženské reprezentace Česka a Slovenska a v 19 hodin bude k vidění mužský duel Česko – Finsko.

První červnovou sobotu se pak kvalifikační boje přesunou do Ostravy. Muži hrají s Estonskem, ženy s Rumunskem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x