Velkomoravský turnaj ve Starém Městě ovládli volejbalisté Zlína

Volejbalisté extraligového Zlína ovládli Velkomoravský turnaj ve Starém Městě. Foto: VSC Fatra Zlín
ZLÍN, STARÉ MĚSTO – Volejbalisté extraligového Zlína podle očekávání ovládli Velkomoravský turnaj ve Starém Městě. Fatra ve všech třech duelech zvítězila vždy 3:0 na sety, pořádající celek obhájil loňské třetí místo.

Velkomoravský turnaj, který je následovníkem klání O pohár hejtmana Zlínského kraje, je tradičně první halovou akcí a zkouškou pro regionální volejbalové týmy.

Letošní již šestý ročník přivítal na palubovce Městské sportovní haly na Širůchu tradiční soupeře. O vítězství se v rámci přípravy utkal extraligový Zlín se svými juniory, Sokolem Bučovice a domácím Starým Městem, které sestoupilo do druhé ligy.

„Zápasy se hrály systémem každý s každým a výsledky byly v podstatě očekávané, roli favorita potvrdil extraligový Zlín, který všechny soupeře porazil v poměru 3:0. Druhé místo patřilo Bučovicím, které budou opět patřit k favoritům první ligy v souboji o postup do extraligy,“ míní dlouholetý činovník Starého Města Petr Straka.

Domácí celek obhájil loňské třetí místo, když statečně vzdoroval výše uvedeným soupeřům, i když po vyrovnaných setech s nimi prohrál 0:3. Po vítězství 2:1 s velmi dobře hrajícími juniory Zlína zaslouženě bral před vlastním publikem bronz.

Mužstvo VSK se pro druholigovou soutěž postupně tvoří. „Ke stávajícím hráčům z loňského prvoligového kádru Skybovi, Kročovi a Maděrovi, jenž zatím doléčuje zranění, přicházejí navrátilci ze slavné extraligové éry i mladé naděje z řad odchovanců a hostující hráči ze spolupracujících klubů,“ říká Straka.

Pro turnaj měl staroměstský kouč Karabec k dispozici jen osm hráčů, další borci scházeli z důvodu zranění nebo kvůli pracovním povinnostem. V zápasech se vystřídali Kamler, Skyba, Bláha, Pomykal, Brády, Kostík jr., Zábranský a Vitásek.

Mistrovské zápasy v republikových i krajských soutěžích budou zahájeny v říjnu.

Konečné pořadí Velkomoravského turnaje

1. FATRA Zlín

2. Sokol Bučovice

3. VSK Staré Město

4. VSC Zlín junioři

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x