Velký den ptáka roku. Polák (s Řezáčem) vyhrál turnaj Morning birds

foto: zlin.cz
ZLÍN - Experti a znalci mají jasno. Ptákem roku 2023 je podle České ornitologické společnosti polák velký. V čilé skupině zlínských ale i přespolních (ne)mladíků polapených navždy tenisem, kteří si už pět let říkají Morning Birds neboli ranní ptáci, to asi bude platit také. Po vleklém zranění je už v plném zápřahu hráč i organizátor ptačích turnajů Petr Polák. Aby to bylo stylové, jeho zástupcem ve zlínské hale na Vršavě je další nestor příjmení ptačího Jiří Strnad.

Pánové od padesátky do více než sedmdesátky by mohli rozdávat elán. Tentokrát přijeli i hosté z Brna a Opavy.

Sedmdesátník Josef Švéda přijel do Zlína na pozvání kamarádů z moravské metropole a hrál hodně dobře. „Utekl mi trochu začátek, nutná byla aklimatizace, pak už to bylo lepší a lepší, pozdější vítěze jsme měli už téměř v kleci, ale projevili větší vůli po vítězství a ufrnkli nám. Každopádně báječné setkání lidí spřízněných žlutými míčky a celkové třetí místo, to mne těší,“ hlásil spokojenost.

V systému pro pořádné chlapy, tedy v šesti dvojících každý s každým, si to v samém závěru rozdala do té doby neporažená dvojice Běták, Brunclík zvaná též neprůstřelné „bébéčko“ s jedním z nejzkušenějších párů (součet 136 let) Polák, Řezáč. Po výhře 6:3 se radovali druzí jmenovaní a celkově přátelské zápolení vyhráli.

“ Bylo to opravdu příjemné i my jsme zaváhali, sťala nás dvojice elegantních šedovlasých mladíků Strnad, Polínek, my jsme se ale otřepali, posílili Vráťovou ořechovkou a jdeme slavit,“ smál se na konci tenisový pták roku Petr Polák. Jemuž se ovšem říká také s narážkou na jeho polské příjmení orzel giganticzny.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x