Vernisáž fotek Jaroslava Kvapila otevře v pondělí otrokovickou galerii

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Fotoklub Beseda Otrokovice srdečně zve na výstavu snímků Jaroslava Kvapila, dlouholetého fotografa sledge hokejového týmu SHK LAPP Zlín, u příležitosti autorova významného životního jubilea. O výstavě i o znovuotevření galerie informovala server Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Vernisáž se bude konat v pondělí 18. května v 18 hodin v Městské galerii Otrokovice, která byla dva měsíce uzavřena. Galerie bude veřejnosti přístupná každý den kromě pondělí od 14 do 18 hodin.

Mnoho momentek Jaroslava Kvapila ze zápasů v minulosti získalo ocenění ve fotografických soutěžích po celém světě. O tom, že Zlín je dlouhodobě nazýván Mekkou sledge hokeje v ČR, se přesvědčíte na výstavě, která potrvá do 13. června 2020.

Jaroslav Kvapil fotografuje od studentských let, je členem zlínského Fotoklubu Okamžiky. S fotoklubem vystavoval v České republice, USA, Francii a na Kypru. Obesílá také fotografické soutěže. Jeho snímky byly vystaveny v Argentině, Brazílii, USA, Kataru, Hongkongu, Jižní Koreji a samozřejmě v mnoha zemích Evropy včetně ČR. Celkem takto prezentoval kolem 500 fotografií. Od roku 2003 je nositelem titulu AFIAP, což je titul mezinárodní fotografické federace udělovaný za účast v soutěžích (FIAP = Fédération Internationale de l´Art Photographique, mezinárodní nevládní organizace pro uměleckou fotografii, spadající pod UNESCO).

K fotografování sledge hokeje se dostal v roce 2007 vlastně náhodou, když se pokoušel o ztvárnění pohybu ve fotografii. Od té doby fotografuje téměř všechna utkání zlínského sledge hokejového klubu LAPP. Jeho snímky se objevují v denním tisku a hlavně na internetových stránkách nejen zlínského sledge hokejového klubu, ale i na webech dalších klubů v celé ČR.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x