Vesnicí roku 2024 Zlínského kraje je Dolní Lhota

Foto: Obec Dolní Lhota
ZLÍNSKÝ KRAJ – V Dolní Lhotě na Zlínsku mohou slavit! Obec, v níž žije přibližně 700 obyvatel, se stala letošní Vesnicí roku Zlínského kraje a zajistila si postup do klání o celostátní titul. Další ocenění si odnesly za péči o zeleň a životní prostředí obec Sušice, za společenský život obec Neubuz a za inovace Rudimov.

Je to doma! S velkou radostí vám můžeme oznámit, že obec získala Zlatou stuhu v soutěži Vesnice roku Zlínského kraje. V srpnu to společně všichni oslavíme na slavnostním vyhlášení, které se uskuteční v naší obci. Děkujeme vám všem!“ informovala Dolní Lhota na svém obecním webu.

Dolní Lhota uspěla v konkurenci deseti dalších obcí. Do krajského kola Vesnice roku 2024 se přihlásily obce Doubravy, Polešovice, Topolná, Neubuz, Dolní Lhota, Sušice, Machová, Vážany, Rudimov a Ořechov.

Obyvatelům Dolní Lhoty gratuluji a současně jim děkuji za úsilí, se kterým se každý den starají o rozvoj svého domova. Myslím, že v celostátním finále máme opět své želízko v ohni. Mé poděkování míří i do ostatních přihlášených obcí. Už jen samotná přihláška do soutěže je pro místní obyvatele impulzem, který přináší nové nápady, jak obec posunout dopředu. A my ve vedení Zlínského kraje jim v tom budeme nadále pomáhat,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Zlatou stuhu si Dolní Lhota zasloužila za komplexní a dynamický rozvoj obce, péči o občanskou vybavenost a veřejná prostranství. V obci také fungují aktivní a spolupracující spolky s mezigeneračním propojením, má bohatý kulturní a společenský život, udržují zde tradice a velmi aktivní je i místní knihovna.

Podle hodnotící komise tu mezi obyvateli panuje nebývale silná pospolitost. Samospráva má také například propracovaný systém komunikace obce s občany a fungující spolupráci s místními podnikateli,“ zmínila mluvčí Zlínského kraje Soňa Ličková.

Obec obdrží finanční odměnu ve výši 1 250 000 korun ve formě dotace od Ministerstva pro místní rozvoj a k tomu 500 tisíc korun od Zlínského kraje.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->