Větší bezpečnost nejen pro školáky

foto: město Luhačovice
LUHAČOVICE – Jednou z priorit Městské policie v Luhačovicích je zvyšování bezpečnosti dětí v silničním provozu. Dopravní výchova je tak zaměřená na předávání nejen teoretických, ale i praktických znalostí.

Městská policie Luhačovice se v poslední době snaží rozšířit povědomí o bezpečném pohybu školáků nejen na silnicích. Přímo v ulicích lázeňského města tak hravým, a přesto odpovědným způsobem strážníci dětem předávají část svých teoretických, ale i praktických znalostí a dovedností.

Ve čtvrtek 2. prosince navíc policisté dětem v brzkých ranních hodinách v ulici Školní a Nádražní před přechodem pro chodce a školní docházkou předávali bezpečnostní reflexní samolepky v podobě oblíbených smajlíku. Nálepky se tak na malou chvíli staly v reálné podobě osobní formou kontaktu s místními strážníky. A obdarovaným dětem po ránu vykouzlily úsměv na rozespalé tváři.

Luhačovičtí městští policisté ovšem věnovali pozornost také druhé neohroženější skupině chodců – seniorům. Těm na bezpečnou cestu věnovali bezpečnostní leták, reflexní pásek a pro jejich nejmenší vnoučata také reflexní přívěšek.

Strážníci touto formou osvětové akce chtěli upozornit rodiče a děti na to, že při pohybu na komunikaci je nesmírně důležité být dobře vidět. Společnou snahou spolu s odpovědným přístupem občanů se luhačovičtí strážníci i nadále snaží zvyšovat bezpečnost a předcházet tak nehodovosti na silnicích.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x