Víc než ostrý start do nového roku. Kladno versus Zlín

Foto: Rytíři Kladno
ZLÍN/CHOMUTOV - Teprve čtvrtý den nového roku, ale pro hokejisty Zlína i v Chomutově domácího Kladna dost dobře možná bitva o přežití. Chcete-li, zápas roku. Zlíňané ztrácejí z posledního 15. místa na Kladno šest bodů, Středočeši mají navíc zápas k dobru. Víc snad netřeba dodávat.

Jakýkoliv stín poraženecké nálady odmítá kapitán zlínského týmu Pavel Kubiš.

„Poctivě jsme se připravili, nálada je dobrá, jsme bojovně naladěni. Vyzkoušeli jsme si některé taktické prvky, samozřejmě vnímáme důležitost zápasu,“ říká před utkáním, které začíná v Chomutově v úterý v 18:00.

Domácím v posledních utkáních chyběl Jaromír Jágr, hvězdou a tmelem týmu je Tomáš Plekanec, který má v kolonce asistence 26 bodů. To jasně demonstruje, kolem koho se točí hra kladenských Rytířů.

Zlínští mají v tomto ročníku veliký problém se střílením gólů. Ve 35 zápasech jich dali jen 65, to je opravdu špatný ukazatel. Kladenští pro změnu nejvíce inkasují. Co z toho může vzejít? Drsná bitva o každý puk, v případě Zlína by mocně pomohla výhra za tři body.

„Jistě, o tom není diskuse, zápas je důležitý mimořádně. Beranům by moc pomohla síla osobnosti, kterých jsme v minulosti mívali spoustu, tahoun, lídr, za nímž by ostatní kluci šli,“ komentuje situaci před důležitým utkáním bývalý úspěšný trenér Zdeněk Venera, který samozřejmě situaci bedlivě sleduje.

Já myslím, že to bude extrémně důležitý zápas. Kluci hrají o naději, když vyhrají, bude jim alespoň trochu hej, když to dopadne obráceně, bude situace přetěžká,“ domnívá se trojnásobný nejlepší střelec hokejové extraligy Jaroslav Balaštík.

Takže: hoši bojovat!

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x