Více zákazníků i gastronomických akcí. Zlínská radnice chce Tržiště Pod Kaštany více zatraktivnit

Foto: Tržiště Pod Kaštany
ZLÍN – Tržiště Pod Kaštany je od 1. ledna kvůli nevyhovujícím klimatickým podmínkám a malému zájmu prodejců dočasně uzavřeno a znovu by se mělo otevřít letos v březnu. Do té doby chce zlínská radnice zapracovat na programu nadcházející sezony, ve které by mělo prodejní místo zásadně ožít.

Cílem města je, aby letošní sezona byla naplněna nejen zajímavou nabídkou akcí, ale i přílivem zákazníků.

„Celkově bude koncept fungování tržiště odlišný oproti době před jeho rekonstrukcí. Aktuálně vzniká celoroční program akcí na tržišti. Tento by měl navazovat na akce konané v nejbližším okolí, jako je park Komenského, sad Svobody nebo náměstí Míru,“ popsal záměr primátor Jiří Korec.

Město počítá také se zapojením více gastronomických zážitků a tematických akcí. „V neposlední řadě by se měly v pravidelných intervalech konat farmářské trhy. Po loňské sezoně máme na čem pracovat,“ pokračoval Korec.

Svými náměty se může na programu podílet i veřejnost. „Chceme dát příležitost i veřejnosti, aby nám sdělila své nápady. S těmi mohou přijít jednotlivci, organizátoři akcí, nebo různé zájmové organizace. Zkrátka, všichni kreativní lidé mohou své podněty poslat na adresu trziste@zlin.eu,“ sdělila manažerka tržiště Michaela Topič.

Na tržišti dostanou příležitost i lidé, kteří dosud mají s prodejem menší nebo vůbec žádnou zkušenost. Podle manažerky Michaely Topič jsou vítaní všichni, kdo rádi tvoří, pečou nebo pěstují rostliny, ovoce či zeleninu, aby přišli nabídnout své produkty veřejnosti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x