VIDEO: Motorkář s 3,29 promile ujížděl před policií. Jeho únik skončil tvrdým pádem

VSETÍNSKO – Neuvěřitelných 3,29 promile. Taková byla hodnota alkoholu v krvi devětadvacetiletého řidiče motocyklu, který se v Novém Hrozenkově snažil ujet před policejní hlídkou. Neúspěšný únik skončil havárií a následným transportem do nemocnice.

V neděli odpoledne projížděla hlídka vsetínských dopravních policistů obcí Nový Hrozenkov, přičemž pozornost policistů upoutal protijedoucí motocykl, který řídil muž bez ochranné přilby.

Policisté se zcela logicky za motocyklem otočili ve snaze jej dostihnout a řidiče řádně zkontrolovat. Motocyklista ovšem na signály k zastavení nereagoval a před policejním vozem dál ujížděl,“ uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Po projetí nedalekého mostu, který je momentálně v rekonstrukci, však řidič svůj stroj již nezvládnul a upadnul na silnici.

Přestože motocyklista po tvrdém pádu ihned vstal, byl později převezen k ošetření do vsetínské nemocnice. Ještě předtím s ním ovšem policisté provedli dechovou zkoušku na alkohol,“ pokračoval Jaroš.

A výsledek byl alarmující, neboť krátce po havárii řidič nadýchal 3,29 promile alkoholu.


„Devětadvacetiletý muž je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v krajním případě hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ dodal policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x