Videomapping studentských prací se zaměří na dvě významná výročí

Videomapping studentských prací na 15. budově ve Zlíně. Foto: 14I15 Baťův Institut.
ZLÍN - Projekt ZLÍN UPROSTŘED SVĚTA spojuje 14|15 BAŤŮV INSTITUT a Fakultu aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati. Jedná se o videomapping, tedy promítání animací a fasády budov. Ve Zlíně se letos uskuteční už tento týden ve čtvrtek 21. října od 20 hodin.

V téměř dvaceti projekcích budou představena témata významných výročí, a to 60. výročí Zlínského filmového festivalu a 20. výročí založení krajů.

Soutěžní videomappingový večer studentských prací je open-air projektem. Touto formou spolupráce s univerzitou podporuje 14|15 BAŤŮV INSTITUT kulturu a vzdělávání mladých studentů. Je to jedna z úloh našeho krajského kulturně vzdělávacího centra. V maximální míře společně využíváme možnosti, které nám Zlín dává, ať už je to studium či poznání, ve škole nebo mimo ni ve veřejném prostoru, ve společnosti“ představila projekt Petra Kubíková, ředitelka 14|15 Baťova institutu, p.o..

Díky spolupráci 14|15 BAŤOVA INSTITUTU a Fakulty aplikované informatiky UTB má veřejnost možnost pravidelně poznávat na fasádě 15. budovy různá témata a získávat nevšední zážitky z audiovizuálních projekcí. Videomappingová přehlídka se váže na studentské práce zpracované v rámci semestrů a předvádí tak novým studentům i široké veřejnosti vývoj a směry techniky moderního studijního oboru, který je možné si ve Zlíně vybrat.

Každé oživení továrního areálu vnímám jako důležité. Videomapping je nejenom vizuálně atraktivní, ale propojením architektury, umění, historie a techniky se stává jedinečným fenoménem, ve světě již zcela běžným. Ekologicky  smýšlející instituce  dávají videomappingu přednost předohňostrojem, neboť je šetrný k přírodě a zvířatům. Spolupráce s Univerzitou Tomáše Bati vnáší do tradičního projektu nový úhel pohledu a otvírá řadu možností v neotřelém přístupu kreativních studentů jakožto tvůrců videomappingové projekce. I tady se ukazuje, že propojení školství a kultury je klíčová záležitost“ uvedla Zuzana Fišerová, radní pro oblast kultury a školství.

Akce se koná za každého počasí a vstup na videomappingovou projekci je zdarma.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x