Víkend na silnicích Zlínského kraje: jedno auto skončilo v poli, druhé na střeše

Řidička u Březůvek skončila se svým vozem na boku přes oba pruhy. Foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ - Hasiči ze Zlínského kraje, který o tomto víkendu patřil mnoha kulturním akcím, vyráželi hned k několika dopravním nehodám. Mimo jiné se ale zastavili také na Dnu Zlínského kraje, kde představili svá zásahová vozidla.

Zlínští hasiči vyjeli v pátek před druhou hodinou odpolední k havárii osobního vozidla Hyundai, se kterým řidička skončila na boku přes oba jízdní pruhy. K nehodě došlo mezi obcemi Březůvky a Ludkovice na Zlínsku. Silnice tak zůstala obousměrně neprůjezdná. Hasiči u vozidla provedli protipožární opatření. Jakmile to situace dovolila, převrátili vůz zpět na kola a odtáhli na okraj silnice. U řidičky se projevily bolesti. Na místo tak byla vyžádána zdravotnická záchranná služba, která ženu transportovala do nemocnice. Okolnosti havárie vozidla jsou v šetření dopravních policistů.

Ani páteční podvečer se neobešel bez dopraní nehody. Tentokrát vyjeli profesionální hasiči ze stanice Valašské Meziříčí, a to do obce Branky na Vsetínsku, kde mimo silnici v bahnitém poli skončil řidič s osobním autem Škoda Fabia. Po příjezdu na místo hasiči průzkumem zjistili, že řidič ve vraku zůstal zaklíněn a nemůže se dostat ven. Proto ihned zahájili vyprošťovací práce. Během krátké chvíle muže z vozidla vytáhli a transportovali do sanitního vozu.

V neděli odpoledne zasahovali hasiči ze Vsetína u dopravní nehody jednoho vozidla. Na ulici Dělnická ve Vsetíně došlo po nárazu k převrácení osobního automobilu na střechu. V době příjezdu hasičů již byla jedna zraněná osoba v péči zdravotnické záchranné služby. Hasiči provedli protipožární opatření. Poté po zadokumentování nehody policií vozidlo převrátili zpět na kola, odpojili akumulátor a uklidili vozovku od střepů a plastových částí z vozidla.

Mimo výjezdy k nehodám měli hasiči o víkendu na programu jednu příjemnou povinnost. Den Zlínského kraje v centru krajského města se totiž neobešel bez těchto profesionálů. Návštěvníci si mohli prohlédnout zásahová vozidla hasičů a jejich vybavení. Především ti nejmenší s velkým jásotem sedali za volanty těchto velkých vozů.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x