Viru zmar, jedeme Ševci, jedeme

Dominik Janošek Foto: Fastav Zlín
ZLÍN - Nucená karanténa končí, zlínští fotbalisté naskočili do přípravy. Mají odložený zápas z minulého týdne v Liberci i sobotní s Mladou Boleslaví.

Právě z města aut vyrazil do Zlína dvaadvacetiletý Dominik Janošek, středový záložník, za jehož příchod je trenér Páník rád. Kmenový hráč Plzně by měl na zlínské Letné hostovat nejméně do konce sezóny.

„Už první kontakty mne ubezpečily o tom, že tento kluk fotbalem doslova žije, což je důležité. Určitě cenná posila, o jeho kvalitách svědčí mimo jiné to, že odehrál kompletní kvalifikaci v české „jedenadvacítce“, která postoupila na Euro,“ vidí jeho příchod jako výrazné plus trenér Fastavu Bohumil Páník.

„Poslední dobou jsem cítil, že moje pozice po příchodu mnoha nových hráčů do Mladé Boleslavi nebude komfortní a já chci hlavně hrát, udržet se pozici v týmu lvíčat a zahrát si v mezinárodní konfrontaci,“ pravil zcela logicky brněnský odchovanec Janošek, kterého dobře znají na Slovácku, odkud v roce 2018 mířil do Plzně.

„První trénink jsme měli na vršavské umělce, ještě bude chviličku trvat, než bude kádr úplně kompletní, ale cítím, že kluci mají velkou chuť. Teď musíme dobře potrénovat, hrajeme během patnácti dnů hned pět utkání včetně odložených v Liberci a doma s Boleslaví. To je docela síla,“ hlásil Páník z auta, ve kterém uháněl na zápas Bohemians 1905 – Brno, aby očíhl nejbližšího soupeře z moravské metropole.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x