Vítězná série ševců skončila. Doma v dohrávce pouze remizovali s Jihlavou

Vukadin Vukadinovič vstřelil v dohrávce jediný gól Zlínska. Foto: FC Zlín
ZLÍN - Fotbalisté Zlína remizovali v dohrávce devátého kola Chance Národní Ligy doma s Jihlavou 1:1 a po jedenácti zápasech nevyhráli. Svěřenci trenéra Bronislava Červenky, ale i tak na čele tabulky zvýšili náskok na druhou Chrudim na šest bodů.

„Bylo to o nás, větší disciplíně a větší důslednosti minimálně v obranné fázi. Soupeře jsme sami dostali do hry,“ hněval se na svěřence kouč lídra Bronislav Červenka. I když se ztrátou v Baťově městě nikdo nepočítal, trenér Zlína zůstává před závěrečnými třemi duely v pohodě. „Jedeme v klidu dál,“ tvrdí. „Podzim chceme dokončit se vztyčenou hlavou,“ přidává.

Ševci proti Vysočině vedli od 41. minuty po brance Vukadina Vukadinoviče, hosté srovnali ve druhé půli díky trefě Filipa Šancla.

„Jihlava je na chvostu, ale co jsem viděl její zápasy, není to slabý tým. Vysočina má slušný mančaft, který je delší dobu pospolu s řadou kvalitních hráčů. Osobně jsem si myslel, že to bude složitější zápas, než se do šedesáté minuty jevil. Pak jsme dali soupeři čuchnout, pustili ho do hry. Do té doby nás ale ničím nepřekvapil ani neohrozil. Bylo to jenom o nás. Zlepšit musíme kvalitu v předfinální a finální fázi. Pak těch gólů bude zase víc,“ věří Červenka.

S prvním poločasem byl spokojený. „Dostávali jsme se do velmi zajímavých situací. Na konci první půle jsme dali gól, měli jsme tam další možnosti na zvýšení vedení. Soupeř tam neměl skoro nic nebezpečného. Snad jenom jeden brejk nebo nějakou střelu. My jsme tam měli hodně závarů, spoustu zajímavých situací, které jsme měli vyřešit lépe. Tím bychom se uklidnili a ve druhé půli by se nám hrálo lépe,“ myslí si.

Favorita po změně stran srazila inkasovaná branka. „Doběhla nás, ale v ní nebyl největší problém,“ tvrdí Červenka.

„V určité fázi jsme přestali běhat, dostupovat a být agresivní ve středu hřiště. Hosty jsme pustili do kombinací na krajích hřiště, odkud si naváděli míče do středu a stříleli. My jsme naopak nebyli ve správných prostorech, nebyli jsme tak aktivní a neměli tolik zisků jako v prvním poločase, kdy jsme toho víc nevyužili,“ dodává.

Ševci zakončí anglický týden v sobotu dopoledne v Drnovicích, kde vyzvou třetí Vyškov.

Chance Národní Liga, dohrávka 9. kola –

FC ZLÍN – FC VYSOČINA JIHLAVA 1:1 (1:0)

Branky: 41. Vukadinovič – 61. Šancl. Rozhodčí: Hocek – Kotalík, Beneš. Žluté karty: Nombil, Černín (oba Zlín). Diváci: 1732.

Zlín: Dostál – Kopečný, Simerský, Černín, Bartošák – Vukadinovič, Didiba (85. Buchvaldek), Nombil, Machalík (78. Brandner), Natchkebia (57. Reiter) – Poznar (85. Bránecký). Trenér: B. Červenka.

Jihlava: Jágrik – Hošek (76. Farka), Štětka, Beneš (26. Křivánek), Chytrý – Pešek, A. Čermák – Šancl (90+2. Vítek), Lacko, Selnar – T. Franěk (90+2. Smutný). Trenér: M. Jarolím