Vítězná trofej z oblíbeného McDonald´s Cupu putuje do Uherského Hradiště

Žáci Základní školy Sportovní Uherské Hradiště ovládli ve starší kategorii B letošní ročník McDonald´s Cup. Foto: Barbora Verešová
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Ve středu 1. června se na teplických Stínadlech uskutečnilo velkolepé finále zápasů 23. ročníku největšího školního fotbalového turnaje v České republice, McDonald´s Cup. První místo v kategorii B vybojoval tým žáků ze ZŠ Sportovní z Uherského Hradiště. Během své cesty k vysněnému vítězství museli malí hráči porazit 18 týmů. Ve finálovém zápase padlo 6 gólů, bohužel došlo i na zranění.

V posledních dvou letech byly děti kvůli pandemii značně ochuzeny o možnost sportovat, a tak se v letošním roce o to více těšily na oblíbený fotbalový turnaj – McDonald´s Cup. Nejinak tomu bylo i na ZŠ Sportovní, kde probíhaly poctivé přípravy na účast v turnaji.

Malí fotbalisté získali výhru v kategorii B, což je kategorie pro žáky čtvrtých a pátých tříd prvního stupně základních škol. Konkurence a zájem o účast v soutěži byla i v tomto roce velká. Letos si ho nenechalo ujít na 32 000 žáků z celé České republiky. Rozložení do dvou věkových skupin bylo vyrovnané a v každé skupině soutěžilo na 16 000 dětí.

Skvělý výkon předvedli žáci ZŠ Sportovní, když se skóre 5:1 ve finále porazili ZŠ J. Šoupala z Ostravy. Již v úvodu zápasu došlo ke zranění, v jehož důsledku musel již v druhé minutě utkání ostravského gólmana střídat hráč z pole. Poločas skončil 2:0 pro ZŠ Sportovní, hned v úvodu však ostravští snížili na 2:1. Z vyrovnaného utkání nakonec vítězně odešli uherskohradišťští.

Jsem rád, že jsme si mohli turnaj zahrát. Byla to výzva, ale i zábava. To, že jsme vybojovali první místo v přímém přenosu v televizi, je fantastické, a už teď se strašně těšíme na oslavy a na zápas české reprezentace proti Portugalsku, na který se pojedeme v září podívat,“ říká kapitán týmu Matěj Vojáček.

Jsem rád, že se naši žáci zapojili do McDonald´s Cupu. Je to skvělá příležitost, jak děti pro něco nadchnout, o to víc, když se jedná o sport. Napjatě jsme sledovali jejich postup celou soutěží a když jsem se dozvěděl, že postupují až do celostátního finále, měl jsem z toho neskutečnou radost. Je skvělé vidět, jak děti sport baví, jak na sobě pracují a jak spolupracují, jdou společně za svým cílem a vše spolu prožívají,“ říká učitel vítězného týmu Jiří Kodrla.

Jedná se o historicky první vítězství ZŠ Sportovní Uherské Hradiště na tomto svátku fotbalu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x