Rekonstrukce vlakového nádraží v Rožnově začne ještě letos. Vyjde na 236 milionů korun

Foto: zlin.cz
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Už letos v srpnu začne rozsáhlá rekonstrukce vlakového nádraží v Rožnově pod Radhoštěm, která spolyká téměř 236 milionům korun. Správa železnic nyní vyhlásila výběrové řízení na zhotovitele stavby.

Rekonstrukce vlakového nádraží bude spočívat nejen v úpravě kolejiště, které bude mít nově dvě nástupiště, ale kompletní přestavbou projde také nádražní budova.

Podařilo se nám prosadit citlivou rekonstrukci stávající budovy tak, aby byly zachovány nosné prvky,“ uvedl architekt města Jan Horký s tím, že budou změněny vnitřní dispozice, zvýšena bude kapacita čekárny a vznikne prostor pro odbavení cestujících.

Změny se dotknou také okolních prostor. Vznikne nové parkoviště u nádraží, které bude poskytovat možnost krátkodobého i celodenního parkování. Nezbytnou součástí bude také umístění stojanů na kola, která budou hlídána kamerovým systémem.

Současně bude vybudován nový přístupový chodník od konce Zemědělské ulice pro komfortní přiblížení se k nástupišti. V okolí nádraží bude vysazena také zeleň, která bude v letních dnech poskytovat potřebný stín.

Za město můžu říct, že jsme opravdu velmi rádi, že se tato investiční akce bude konat již v letošním roce a naši občané se po mnoha letech dočkají důstojného prostředí na vlakovém nádraží. Nový kabát nádražní budově jistě prospěje a věřím, že bezbariérové nástupiště bude přínosem pro všechny,“ uvedla místostarostka města Kristýna Kosová.

Po dobu rekonstrukce nádražní budovy bude zajištěno fungování pokladny, čekárny a WC pro cestující v mobilních buňkách. Na nezbytnou dobu bude zřízeno provizorní nástupiště směrem k obchodním domům, zavedení náhradní autobusové dopravy se předpokládá pouze během listopadu a prosince.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x