Vlastní „očkovací“ centrum. Muž si aplikoval drogu přímo u nádraží v Malenovicích

Muž si aplikoval drogu přímo u nádraží v Malenovicích. Foto: MPZ
ZLÍNSKO - Vlastní „očkovací“ centrum, které je znalcům případů majora Zemana důvěrně známo pod názvem „Bič boží“, si otevřel v pondělí ráno 45letý muž z Napajedel. Následnou kratochvíli mu ovšem znepříjemnili strážníci Městské policie Zlín.

Několik minut po šesté hodině přijalo stálé operační centrum MP Zlín oznámení, že se u budovy nádraží v místní části Malenovice nachází ležící muž, který sténá a v ruce má injekční stříkačku. Na místo tak ihned zamířila hlídka z místního okrsku.

O několik minut později strážníci zjistili, že chování dotyčného je ovlivněno účinky jiné návykové látky, kdy se podle provedeného testu jednalo o amfetamin. To potvrdil také přivolaný lékař, který vyloučil jiné zdravotní komplikace.

Za normálních okolností by následoval převoz intoxikovaného do protialkoholní záchytné stanice. Ta však byla zcela naplněna jinými klienty, kteří nezvládli příchod nového pracovního týdne, a tak s ním hlídka byla nucena setrvat až do okamžiku, kdy byl schopen opět kontrolovat své chování.

K osobě dotyčného zbývá dodat, že se jedná o osobu drogově závislou, s níž se setkávají strážníci poměrně často. Při jednom z posledních kousků proti němu zasahovaly hlídky městské i republikové policie, když ohrožoval bezpečnost silničního provozu na frekventované silnici. Jindy zase zcela vysypal obsah kontejnerů na komunální odpad a snažil se v něm najít cokoliv, co by se mu v jeho stavu hodilo.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x