Vodní radovánky na obzoru. Koupaliště v přípravách

Na otevření čekají také koupaliště a bazény. Foto: Steza Zlín
ZLÍNSKÝ KRAJ - Pořád to ještě neumožňují protiepidemická pravidla. Stav věcí koronavirových ovšem dává při zjevném poklesu nových případů a zvyšující se proočkovanosti populace docela dobré výhledy. Sezóna koupališť by mohla začít v klasických termínech. Tedy zkraje června.

„Věříme v to, rozvolnění je snad za rohem, chceme být připraveni, v našem areálu jsme napustili pětadvacítku, počítáme s tím, že sezóna v řádu týdnů opravdu začne. Proto se teď vše připravuje i na koupališti Panorama na Jižních Svazích,“ shrnuje věci předsezonní vedoucí provozu společnosti Steza Zlín Iva Vavrečková.

Oblíbené koupaliště v krásné přírodní scenerii mají dlouhá léta na Rusavě. „Dokončujeme stavební úpravy, mělo by přibýt dětské hřiště, pak napustíme bazén a využijeme našich slunečních kolektorů,“ připomíná zdejší systém ohřevu starosta Rusavy Bohumil Škarpich.

„Taky se moc těšíme, koupaliště je po nedávné rekonstrukci ve velmi dobrém stavu, jezdí k nám turisté zdaleka, samozřejmě nás těší i zájem místních, jakmile to dovolí počasí a hlavně vládní nařízení, jsme schopni spustit provoz během krátké doby. Máme tři parádní bazény, k tomu další dětský, řadu atrakcí, srdečně zvu,“ popisuje mluvčí Rožnova pod Radhoštěm Petra Graclíková.

„Naše koupaliště patří mezi chlouby města, spravují je Technické služby, až to půjde, otevřeme brzy, ale jeden problém tu je, musíme jej řešit. Hledáme spolehlivé a pracovité provozovatele občerstvení,“ vypráví starostka Koryčan Hana Jamborová s tím, že tato část provozu je velmi důležitá, což jí potvrzují i lidé z celé řady dalších míst kraje.

„Také my jsme natěšení, deset dnů dopředu bychom potřebovali signál o rozvolnění opatření, už teď ale připravujeme vše tak, abychom dokázali rychle zareagovat,“ doplňuje mluvčí Vsetína Jana Raszková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x