Vojáci budou v Baťově nemocnici pomáhat s covidovými pacienty i v lednu

Foto: KNTB
ZLÍN – Také začátkem roku 2022 pomáhají se zvládnutím covidové situace ve zlínské nemocnici vojáci Armády České republiky. Mezi jejich úkoly patří například manipulace a polohování pacientů, úklid či zásobování a distribuce materiálu.

Spolupráce mezi Krajskou nemocnicí Tomáše Bati ve Zlíně a Armádou České republiky pokračuje i na počátku roku 2022. S péčí o tzv. covidové pacienty pomáhá v lednu šest vojáků. Ti nahradili pět svých kolegů, kteří ve zlínské nemocnici působili v prosinci.

Baťovka je aktuálně v počtu covidových pacientů mezi tuzemskými nemocnicemi na prvním místě, pokračování spolupráce s armádou proto velmi vítá. „Stále máme obsazená lůžka intenzivní péče, pomoc vojáků je proto pro nás velmi potřebná. Své povinnosti dokáží perfektně zvládat, nahrazují sanitáře. Také fakt, že s námi zůstávají i v novém roce, je pro nás velkou vzpruhou. Za pomoc a celkový přístup jsme Armádě České republiky velmi vděční,“ prohlásila náměstkyně ošetřovatelské péče v KNTB Kamila Slabáková.

Kromě vojáků Armády ČR v Baťovce i nadále vypomáhají zdravotníci z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje. Ti od druhé poloviny minulého roku pracují v odběrovém stanu. Ve zlínské nemocnici nadále působí také středoškolští a vysokoškolští studenti v rámci studijních praxí či pracovních dohod.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x