Volby pod dohledem městské policie

ilustrační obrázek, foto: hn.cz
ZLÍN – Během voleb do Poslanecké sněmovny jste mohli v krajském městě Zlínského kraje narazit na nezvykle mnoho strážníků. Městské policie totiž tradičně dohlížela na jejich hladký průběh.

Během obou volebních dnů Městská policie Zlín vyhlásila mimořádné bezpečnostní opatření. To začalo platit půl hodiny před otevřením volebních místností. Strážníkům tak pohotovost začala ve 13.30 hodin v pátek.

Hlídky městské policie běhen pátku a soboty uskutečnily celkem 824 kontrol v okolí volebních místností. Podílelo se na nich 30 strážníků, kteří především dohlíželi na dodržování veřejného pořádku. Díky jejich hlídkování nedošlo k žádným závažnějším problémům nedošlo a volby tak proběhly nerušeně.

V jednom případě strážníci městské policie vraceli majiteli peněženku s doklady, kterou si zapomněl ve volební místnosti. Následně také několikrát občanům připomněli povinnost zakrytí nosu a úst ve vnitřních prostorách budov.

„Chtěl bych velmi poděkovat všem zodpovědným voličům za důstojný přístup k letošním volbám a za dodržování mimořádných opatření k ochraně obyvatelstva a prevenci nebezpečí vzniku a rozšíření onemocnění COVID-19,“ uvedl k průběhu bezpečnostního opatření ředitel MP Zlín, Ing. Milan Kladníček, MBA, DBA.

V sobotu ve 14:00 hodin pak proběhlo uzavření volebních místností, ale bezpečnostní opatření městské policie se protáhlo až do pozdních odpoledních hodin. Zpracování volebních výsledků se totiž uskutečnilo v budově zlínské radnice, před níž strážníci monitorovali a usměrňovali příjezd vozidel okrskových volebních komisí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x