Volby z auta aneb Drive – in. Zájem v Uherském Hradišti značný

Foto: Zlin.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Takové volby u nás nepamatujeme. Však je také hodně zvláštní doba, která žádá mimořádná opatření. V našem kraji začaly volby do krajského zastupitelstva a na dvou místech, ve Zlíně a v Uherském Hradišti, i do Senátu.

Ve středu se volilo od 7. hodiny ranní do 15 hodin. Podle očekávání byl zájem značný na Uherskohradišťsku. Tam je také ve Zlínském kraji nejvíce lidí v karanténě. A právě jim byly volby Drive-in určeny.

Na místě vojáci, policisté, členové volebních komisí z kraje a dva velké stany. Zásadou je, že řidiči ani pasažéři při volbě v ochraně dýchacích cest nevystoupí z auta.

První řidička dorazila k uherskohradišťskému nádraží necelých pět minut po sedmé hodině ranní.

Další přibývali postupně. Bylo zhruba deset hodin, když se objevil respirátorem vybavený řidič v bílém voze, společně s panem Vladimírem volila na místě jeho manželka a syn.

„Vše proběhlo hladce, žádné problémy nebyly, volit chodíme pravidelně, tentokrát to bylo prostě jinak, přizpůsobili jsme se. Každý z nás si vybral podle vlastní vůle, rozhodně jsem manželku nebo syna v úsudcích koho volit neovlivňoval,“ vysvětloval novinářům s dostatečným odstupem Vladimír.

Uherské Hradiště soupeřilo v četnosti voličů z auta celých osm hodin se Zlínem. Slovácká metropole nad krajským městem neustále mírně vedla, kolem 14. hodiny mělo Uherské Hradiště 89 voličů, Zlín 72, například Vsetín jen 22. Nakonec odvolilo v Uherském Hradišti 133 lidí, ve Zlíně 83, v Kroměříži 54 a ve Vsetíně 25.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x