Volejbalisté Fatry neuspěli ani v posledním domácím zápase. Pražským Lvům podlehli jasně 0:3

Foto: cvf.cz
ZLÍN – Ani předposlední 21. kolo UNIQA volejbalové extraligy mužů překvapení nepřineslo. Domácí hráči VSC Fatry Zlín v něm podlehli jednoznačně 0:3 na sety pražským Lvům, kteří si tak z Baťova města zaslouženě odvezli všechny tři body.

V prvním setu si hostující Lvi hned zpočátku vybojovali tříbodový náskok, který si udržovali v průběhu celého prvního dějství. Domácím nepomohlo ani klasické dvojstřídání, kdy místo Adamce nastoupil Lamri a Šulce vystřídal Pavlovský.

Do druhého setu poslal domácí kouč Přemysl Obdržálek opět základní sestavu s Šulcem na nahrávce a Adamcem na univerzálu. Domácí favoritovi vzdorovali až do stavu 11:11, jenže pak dali hosté tři body v řadě a pohodlné vedení si udrželi až do koncovky, kterou lehce získali ve svůj prospěch.

Do třetího setu nastoupil tým Fatry se změnou na postu smečaře, kdy místo Tomana nastoupil Pavlovský, a ihned se ujal vedení 2:0 a 3:1. Potom však hráči Prahy zabrali, zvrátili stav na 4:8 a donutili domácího trenéra k prvním oddechovému času. I v dalším průběhu si Lvi udržovali čtyř až pětibodový náskok a koncovka byla jednoznačně v jejich režii, 16:24.

S výkonem svých svěřenců nemohl být ani tentokrát domácí trenér Přemysl Obdržálek příliš spokojen. „Hosté nás přehrávali ve všech herních činnostech, vyhráli zaslouženě,“ uvedl Obdržálek. Jeho slova potvrdil také kapitán domácích Radim Šulc. „Oba týmy dobře bránily v poli, my jsme však měli problémy v následném protiútoku. Hosté měli kvalitnější servis,“ myslí si Šulc.

Podobně zápas viděl také hostující nahrávač a kapitán Jakub Janouch, který na začátku své kariéry odehrál několik sezón právě v dresu zlínské Fatry. „V důležitých momentech jednotlivých setů jsme vždy domácím odskočili. Jsme rádi za vítězství za tři body,“ řekl Janouch.

Poslední domácí zápas zlínských volejbalistů se nesl v benefičním duchu. Výtěžek ze vstupného poskytne tým na pomoc válkou postižené Ukrajině. „Zároveň hráči věnují za každý uhraný bod v zápase částku 100 Kč. Celý výtěžek poté zašleme na konto Člověk v tísni,“ uvedli na klubovém facebooku hráči VSC Fatra Zlín.

Hráči Fatry mají v letošním extraligovém ročníku na svém kontě pouhé dva body za vítězství v tiebreaku proti Odolena Vodě. Další bodový zápis už se jim však přidat nepodařilo a už teď je jasné, že v letošním ročníku volejbalové extraligy skončí jednoznačně na posledním místě.

Poslední utkání odehraje Zlín na palubovce vedoucího týmu soutěže a žhavého adepta na celkové vítězství Jihostroje České Budějovice v sobotu 12. března.

VSC Fatra Zlín – VK Lvi Praha  0:3 (20:25, 20:25, 18:25)

Rozhodčí: Vlastimil Kovář, Jan Kubinec

Počet diváků: 380

Sestavy (od zóny I):

Domácí: L. Toman, Čechmánek, Šulc, Kozak, Varous, Adamec, libera Viceník, Vodička. Střídali: Lamri, Pavlovský, Gálík

Hosté: Mc Carthy, Mihajlovič, Čech, Nedeljkovič, Janouch, Kriško, liberoJežek. Střídali: J. Toman, Pliasetskyi

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x