Volejbalisté Fatry se utkali s Odolenou Vodou. Po bojovném výkonu vezou domů alespoň bod

Foto: Václav Kohelka
ZLÍN – Volejbalisté Fatry mají za sebou druhý zápas UNIQA extraligy mužů. Zatímco v prvním utkání na domácí palubovce podlehli po sympatickém výkonu rivalovi z Brna 1:3, z Odoleny Vody si odvážejí alespoň bod za prohru v tiebreaku 2:3. Výkony ale dávají tušit, že v porovnání s nepovedenou loňskou sezonou se fanoušci Zlína letos mohou těšit na daleko vyrovnanější bitvy!

Výkony zlínské Fatry ve dvou úvodních zápasech UNIQA volejbalové extraligy mužů napovídají, že by letošní sezona nemusela být z jejího pohledu vůbec špatná. I když mají na svém kontě ze dvou duelů zatím jenom bod, herní projev týmu se oproti minulé sezoně, ve které Fatra skončila beznadějně poslední, výrazně zlepšil.

Ve 2. kole se zlínští volejbalisté představili na palubovce nepříjemného soupeře z Odoleny Vody, který v 1. kole překvapivě zvítězil na půdě loňských finalistů Lvů Praha v poměru 3:0. Po dva sety se hrál velice vyrovnaný volejbal, ale domácí byli vždy o kus vepředu, když si ve střední části setů dokázali pomoct kvalitním servisem a vedení si pak s klidem pohlídali až do koncovky.

Ve třetím dějství se Zlíňanům hlavně díky dobře uhraným bodovkám dařilo po celý set držet mírný náskok a získali ho ve svůj prospěch. Stejný průběh měl i set čtvrtý a i když domácí smazali až šestibodové manko, Zlín si koncovku nakonec pohlídal a vynutil si rozhodující pátý set. V něm měli více štěstí domácí volejbalisté, kteří se nakonec radovali z těsného vítězství 3:2.

„Domácí byli po dva sety lepší, my jsme pak hru více vyrovnali a dostali zápas do pátého setu, tam už to bylo o štěstí, toho měli domácí o trochu více,“ sdělil po zápase trenér zlínských volejbalistů Přemysl Obdržálek.

„Jsme rádi, že si z Vodolky odvážíme jeden bod, byl to velký boj, chybělo málo a mohli jsme vyhrát,“ myslí si letošní posila a kapitán týmu Luan Duc Truong.

Další kolo volejbalové UNIQA extraligy mužů je na programu už tuto sobotu, kdy Fatra přivítá na domácí palubovce Příbram. Zápas začíná ve sportovní hale Datart v 17 hodin.

AERO Odolena Voda – VSC Fatra Zlín 3:2 (25:21, 25:17, 23:25, 25:27, 15:11)

Rozhodčí: Nedbálek A., Kvarda P., lajnoví Machado O., Činátl J.

Počet diváků: 427

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Svoboda, Carmody, Hladík, M. Šulc, Horák, Chancy, libero Ježek. Střídali: Chevalier, J. Toman

Hosté: Truong, Čeketa, Čechmánek, Římal, L. Toman, Pražák, libera Viceník, Vodička. Střídali: Adamec, R. Šulc, Pavlovský, Kozák, Gálik

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x