Volejbalisté Zlína jsou ve čtvrtfinále play-off. V rozhodujícím utkání porazili Benátky 3:1

Volejbalisté Zlína se radují z postupu do čtvrtfinále play-off. Foto: ČVS
ZLÍN – Až třetí utkání předkola play-off mezi Zlínem a Benátkami nad Jizerou rozhodlo o posledním postupujícím do čtvrtfinále letošní volejbalové UNIQA extraligy. Domácí Fatra dokázala využít domácího prostředí a ve vyrovnaném zápase porazila Benátky 3:1 na sety.

Zlínská Fatra, která byla v celé sérii mírným favoritem, vstoupila do rozhodujícího utkání nervózně. Trápil ji nepřesný příjem a z toho pramenil nedůrazný útok, se kterým si Benátky v obraně dokázaly výborně poradit. První set tak skončil 22:25 ve prospěch hostů.

Od druhého setu se ale karta začala postupně obracet, Fatra zlepšila všechny herní činnosti a svého soupeře trápila především skvělým servisem. Po zbytek utkání si tak Zlínští udržovali náskok a sety skončily v jejich prospěch poměrem 25:18, 25:19 a 25:20.

„Dnes jsme první set nezvládli na přihrávce, z toho pramenil náš horší útok. Přihrávku jsme v průběhu utkání zlepšili a pak už jsme měli nad Benátkama navrch a zaslouženě jsme vyhráli,“ myslí si kapitán Fatry Duc Luan Truong.

Podobně utkání viděl i domácí kouč Přemysl Obdržálek: „Jak jsem předpokládal, začali jsme velmi nervózně, Benátky neměly co ztratit, hrály uvolněně a bylo to těžké. I v dalším průběhu se hrál vyrovnaný volejbal, přesto jsme byli o něco lepší a zaslouženě jsme vyhráli.“

Po výhře 2:1 na zápasy se tak Fatra stala posledním postupujícím do čtvrtfinále play-off, které si zahraje po několika letech. Ve vyřazovacích bojích se Zlín utká s libereckou Duklou, která zakončila základní část na 2. místě. Dalšími čtvrtfinálovými dvojicemi jsou Karlovy Vary – Brno, České Budějovice – Odolena Voda a Lvi Praha – Kladno.

Čtvrtfinálová série hraná na tři vítězná utkání začíná v pátek 17. března na palubovkách výše nasazených týmů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x