Volejbalisté Zlína na úvod nové sezony prohráli v Ostravě

Volejbalisté Zlína na úvod nové sezony nestačili na Ostravu, které podlehli 0:3. Foto: Fatra Zlín
ZLÍN – Zlínským volejbalistům vstup do nové extraligové sezony nevyšel. Fatra ve svém úvodním zápase nového ročníku Uniqa extraligy prohrála v pondělí večer před televizními kamerami na půdě Ostravy 0:3.

Začátek byl od nás nervózní, nedařilo se nám. Ostravě vyšlo vše, na co sáhla, tlačila nás na servisu. Když bylo potřeba, tak zabrala právě na podání. Na druhé straně od nás to zase až tak špatné nebylo,“ uvedl kouč poražených Přemysl Obdržálek.

Zlíňané se po dlouhé pauze sehrávají. Fatru před začátkem sezony opustili Daniel Čech, Jakub Motyčka a kapitán Vojtěch Navláčil. Nováčky v týmu jsou kromě bývalého kapitána Čechmánka také Ladislav Toman, Michal Vodička a Martin Pavlovský. Mužstvu naopak chyběl zraněný Jiří Adamec.

Ostravští v prvním setu dovolili zlínskému týmu, který zakončil minulou sezonu jako poslední celek tabulky už v polovině února, jen deset bodů. Další dvě sady skončily shodným poměrem 25:19. Svou sílu demonstrovali domácí patnácti bodovými bloky. „Hráli jsme i výborně v postavení v poli,“ chválil obranu svého týmu slovenský kouč Richard Vlkolinský.

Slova ostravského trenéra potvrdil po utkání i nový kapitán Fatry Radim Šulc, který tým řídí z pozice prvního nahrávače: „Domácí zaslouženě vyhráli. Zápas byl o chybách. Ostrava byla výrazně lepší hlavně na servisu a také v poli.“

Patnácti body k úspěchu Severomoravanů přispěl Filip Jarosiňski, nová polská posila převzala po zápase i cenu pro nejlepšího hráče: stříbrnou medaili, která se ke 100. výročí českého volejbalu bude udělovat do konce roku v každém televizním přenosu.

Zlínští volejbalisté další zápas odehrají už ve čtvrtek od sedmnácti hodin před vlastními fanoušky proti Kladnu.

UNIQA extraliga volejbalistů, 2. kolo –

Ostrava – Zlín 3:0 (10, 19, 19)

Nejvíce bodů: Dvořák 16, Jarosiňski 15, Kotas 9 – Čeketa 11, Kozák 6, Pavlovský 5.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x