Volejbalisté Zlína podlehli Karlovarsku, Fatře scházel trenér Obdržálek

Zlínští volejbalisté (tmavé dresy) podlehli favorizovanému Karlovarsku 0:3 na sety. Foto: Jan Zahnaš
ZLÍN – Snažili se, občas mistra zatlačili, ale celkově to bylo na favorizované Karlovarsko málo. Zlínští extraligoví volejbalisté v 7. kole podlehli obhájci trofeje 0:3 a se dvěma body zůstávají poslední.

„Soupeř byl pořád o krok, o dva před námi. V prvním a třetím setu jsme se Karlovarsku vyrovnali, nehráli jsme špatně, ovšem rozhodly chyby v koncovkách. Bylo vidět, že jsou hosté ve velké herní pohodě, což ukazuje i výhra v Lize mistrů proti Lisabonu,“ uvedl manažer a trenér zlínských volejbalistů Roman Macek.

V sobotu vedl mužstvo sám bez Přemysla Obdržálka. Hlavní kouč totiž zaskakoval u juniorů. „Jejich hlavní trenér je nemocný, na této variantě jsme se tak domluvili,“ vysvětlil Macek.

První set začali lépe favorizovaní hostující hráči Karlovarska. Postupně se ujali vedení 3:6, 5:10 a za stavu 11:16 si domácí trenér Roman Macek vzal první oddechový čas. V dalším průběhu setu se domácí hráči postupně zlepšovali a stáhli výrazný náskok hostů až na 18:19. Od toho stavu se hrála vyrovnaná koncovka, ve které měli hosté navrch o jeden či dva míče a vypracovali si čtyři setboly. První odvrátil Adamec bodovým útokem, druhý Lamri blokem a donutil trenéra Nováka k prvnímu oddechovému času. Třetí setbol již proměnili díky zkaženému podání zlínského Čechmánka.

Do druhého setu vlétli hosté jako uragán a velmi rychle se ujali vedení 0:5. Západočeši dál na palubovce kralovali. Koncovku jasně ovládli hráči Karlovarska, když si vypracovali deset setbolů a hned druhý z nich proměnili.

Favorit měl pod kontrolou i třetí sadu. Snaživému soupeři rychle odskočili a pak si náskok v klidu udržovali. Fatra ale bojovala a výsledek snížila na 13:14. Klíčové bylo, že hosté za stavu 18:18 odskočili na 18:21, čímž nejen třetí set, ale i celý zápas rozhodli. Utkání ukončil reprezentant Vašina.

„Hosté nás předčili ve všech herních činnostech. Škoda koncovky prvního setu. Gratuluji Karlovarsku ke třem bodům,“ uvedl kapitán Zlína Radim Šulc.

Hosté brali výhru jako povinnost. „Jsme rádi za tři body. Podali jsme spolehlivý výkon,“ těšilo kapitána Karlovarska Daniela Pfeffera.

Spokojený byl i trenér Jiří Novák. „Podali jsme dobrý výkon. Po těžkém týdnu jsem rád za tři sety a předvedenou hru,“ dodal.

UNIQA extraliga volejbalistů, 7. kolo:

VSC Fatra Zlín – VK ČEZ Karlovarsko 0:3 (23:25, 14:25, 19:25)

Nejvíce bodů: Adamec 8, Čechmánek a Čeketa po 7 – Vašina 17, Ihnát 14, Wilson 9.

Rozhodčí: Spáčil, Vachutka. Diváci: 320.

Zlín: Čechmánek, Lamri, Čeketa, Varous, Adamec, Toman, liberaViceník, Vodička. Střídali: Šulc, Kozák, Pavlovský

Karlovarsko: Ihnát, Wilson, Keemink, Vašina, Patočka, Indra, libero Pfeffer. Střídali: Fišer, Kočka, Římal.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x