Volejbalisté Zlína vyloupili Prahu! Lvy porazili po lítém boji 3:2

Volejbalisté Fatry se radují z vítězství nad pražskými Lvy. Foto: David Kratochvíl
ZLÍN – Tak toto bylo jednoznačně největší překvapení 6. kola volejbalové UNIQA extraligy mužů! Zlínská Fatra si vyšlápla na úřadující vicemistry z Prahy a na půdě Unyp arény zvítězila v tiebreaku 3:2. Nejužitečnějším hráčem zápasu byl navíc zvolen hostující nahrávač Duc Luan Truong.

Už první set naznačil, že se by se v hlavním městě mohlo zrodit překvapení. Hráči Zlína byli od stavu 8:8 stále ve vedení, které postupně navýšili až na čtyři body. Trenér Lvů Barrial provedl před duelem tři změny oproti obvyklé základní sestavě, možná i proto se domácí hledali a první set ukořistili hosté v poměru 25:21.

Druhá sada byla naprosto vyrovnaná a právem skončila až v koncovce. Za stavu 23:23 se Lvi zlobili na výrok rozhodčích, následující výměnu ale zakončil skvělou smečí ze složité situace hostující univerzál Římal, který tak pro svůj tým zajistil vedení 2:0 na sety.

Ve třetím setu favorité z Prahy zabrali a na hřišti byl rázem k vidění jednoznačný volejbal. Třetí sada skončila poměrem 25:19 a ještě jasnější průběh měla čtvrtá sada – 25:14.

Psychickou výhodu však Pražané nezúročili v tiebreaku, ve kterém měla Fatra trvale navrch. Domácí sice dokázali snížit ze stavu 5:10 na 9:10, ale to bylo z jejich strany vše. Na konci setu se k podání dostal nahrávač Fatry Truong, který dokázal hosty držet dál od sítě. Po sporném výroku rozhodčího ve prospěch zlínských volejbalistů už se Lvi nedokázali zvednout a Fatra tiebreak ovládla v poměru 15:9.

„Jsme šťastní. V Praze se hraje těžce. První dva sety jsme byli lepší, další dva zase horší. Na můj vkus jsme hráli až příliš bezstarostně. Podle mě jsme chtěli více vyhrát a v tiebreaku to dokázali,“ zhodnotil duel trenér Fatry Zlín Přemysl Obdržálek.

„Zlín vyhrál zaslouženě. O prohru jsme si koledovali už delší dobu. Nejsme důslední v tom, co máme dělat. Buď začneme vlažně nebo se do problémů dostaneme během prvního setu. Už je potřeba konat, a ne o chybách jen mluvit,“ myslí si kapitán Lvů Jakub Janouch.

Po zápase byl vyhlášen také MVP zápasu, kterým byl díky aplikaci SmartVolley zvolen nahrávač hostů Duc Luan Truong. „Ceny si moc vážím. Pokud si pamatuji, tak jde o moji premiérovou v extralize. Nejdůležitější jsou ale dva body,“ usmíval se kapitán Zlína, který cenu převzal z rukou snowboardisty a olympionika Petra Horáka.

Další zápas sehraje Fatra Zlín ve čtvrtek 20. října proti Ostravě, která v této sezóně ještě nevyhrála a v tabulce jí patří poslední místo. Zápas startuje ve Sportovní hale Datart v 17 hodin.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x