Vozový park krajské nemocnice se rozrostl o čtyři moderní sanitky

Zlínská nemocnice má k dispozici čtyři nové sanitky. Foto: KNTB ve Zlíně
ZLÍN – Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně nasadila do provozu čtyři nové převozové sanitky. Jejich pořízení stálo přes pět milionů korun.

Krajská nemocnice Tomáše Bati má k dispozici čtyři nové moderní vozy typu Volkswagen Transporter, které jsou speciálně upravené podle požadavků zdravotníků. „Tak jak průběžně investujeme do přístrojového vybavení, investujeme i do vozového parku. Nové sanitky nahradí ty, které nemocnice pořídila před dvaceti lety a které už dosluhují,“ sdělil předseda představenstva Krajské nemocnice T. Bati Michal Filip.

Nové sanitky usnadňují převoz pacientů i práci posádky. Jsou vybavené například polohovatelnými lehátky, posuvnými sedačkami, rampami pro jejich výjezd a nájezd a dalším zdravotnickým vybavením. „Mají také klimatizaci, a to jak v kabině pro řidiče, tak v prostorách pro pacienty,“ upozornil vedoucí Oddělení dopravy ve zlínské nemocnici Leoš Růžička.

KNTB má nyní k dispozici celkem 22 sanitek. Všechny vozy jsou neustále v jednom kole – jenom během minulého roku najely v souhrnu cca 680 000 kilometrů, což je o 15 000 kilometrů více než v roce předchozím. „Sanitku vyřazujeme z provozu, když má najeto kolem šesti set tisíc kilometrů. Může to být později, ale i dříve, záleží vždy na technickém stavu konkrétního vozidla,“ upřesnil Leoš Růžička.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x