Vsetín ohlásil první posily. Na Valašsko přichází Teper, Staněk a Kern

Jakub Teper bude znovu oblékat vsetínský dres. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – Hokejisté Zlína na prvního máje ohlásili příchody prvních posil. Zelenožlutý dres budou od nadcházející sezony nově oblékat útočník Jan Kern a obránci Robin Staněk s Jakubem Teperem, jenž se na Lapač vrací po třech letech.

Kreativní bek Teper pomohl Valachům k postupu do první ligy a následně na Lapači strávil další tři sezony. Poté odešel do Poruby, poslední dva ročníky Chance ligy strávil ve Frýdku-Místku, přičemž stihl i devět utkání za Třinec v extralize. Nyní se vrací zpět na Valašsko, kde podepsal smlouvu na novou sezonu s roční opcí.

Kuba dobře zná místní prostředí. Dodnes si pamatuji, jak se mi jej ještě v období druhé ligy podařilo získat na Vsetín z Kopřivnice. Jsem moc rád, že jsme se nyní znovu spojili a Kuba nám dal přednost před jinými nabídkami. Kariéru ukončil Ondra Němec, proto jsme hledali praváka. Kuba je komplexní bek s výbornou hrou dopředu i dozadu. Má dobrou střelu, je možné ho využít jak do oslabení, tak do přesilovek. Důležité bylo i to, co rozhodlo i u dalších hráčů, totiž že Kuba měl zájem tady hrát,“ vysvětlil na klubovém webu sportovní manažer VHK ROBE Vsetín Radim Tesařík.

Útočník Jan Kern je rodákem z Prahy a jeho dosavadní kariéra je spojená zejména se Slavií. Pracovitý forvard působil v mládeži sešívaných, startoval na zlatém Hlinkově memoriálu či mistrovství světa hráčů do 18 i 20 let. Část sezony 2016/2017 strávil ve Spartě, za kterou odehrál i jedno utkání v nejvyšší soutěži.

Následující čtyři roky sbíral zkušenosti v zámoří, a to v juniorské USHL a univerzitní NCAA, kterou se mu s týmem American International College podařilo vyhrát. Poslední dvě sezony odehrál Kern ve Slavii Praha. Nyní se přesouvá na Valašsko, kde podepsal smlouvu na nadcházející ročník Chance ligy s roční opcí.

O Honzu jsme měli zájem už v loňské sezoně, kdy proti nám odehrál výborné play-off za Slavii Praha. Sledovali jsme jej tedy delší dobu. Jsme rádi, že jsme se domluvili s centrem, jenž má potenciál se zlepšovat. Honza je mladý kluk, který je silný na puku a dovede hru přitvrdit,“ oceňuje Tesařík.

Obránce Staněk se narodil ve Zlíně, od mládežnických let ale působil hlavně na Hané. Velkou stopu zanechal především v Olomouci, které v sezoně 2013/2014 pomohl postoupit do extraligy.

Neústupný obránce nakonec odehrál v nejvyšší soutěži 168 utkání. Poslední tři sezony strávil v prvoligovém Prostějově a jezdil na Lapač v roli soupeře. Nyní na Valašsku podepsal smlouvu na novou sezonu s roční opcí

Robina jsme měli v hledáčku delší dobu. V uplynulé sezoně odehrál za Prostějov vynikající play-off. Byl to nejlepší bek Jestřábů. Je tvrdý v soubojích a stejně jako Kuba Teper je Robin zkušený hráč použitelný do oslabení i přesilovky. Jeho největší síla je právě v osobních soubojích. Robin je srdcař, bojovník, poctivý hráč,“ vyzdvihuje Tesařík.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x