Vsetín podepsal další dvě opory. Na Valašsku zůstávají Žukov i Jenáček

Maxim Žukov a Šimon Jenáček. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – Hokejový Vsetín si pro další sezonu v Chance lize pojistil další dva hráče. Na Lapači pokračuje ruský brankář Maxim Žukov a obránce Šimon Jenáček.

Max je mladý kluk s velkým potenciálem. Stále se může zlepšovat. Je škoda, že ho v uplynulé sezoně přibrzdily zdravotní problémy, měl nestabilní ročník. Nyní jsme dělali všechno pro to, abychom se domluvili na další spolupráci. Max si momentálně vyřizuje vízové záležitosti,“ sdělil na klubovém webu sportovní manažer VHK ROBE Vsetín Radim Tesařík.

Žukov přišel na Valašsko loni v létě z Jihlavy. V základní části uplynulé sezony nastoupil vinou zranění jen do 35 utkání, ve kterých měl úspěšnost zákroků přes 92 procent a pomohl týmu čtyřmi nulami. Podobně se mu vedlo v deseti zápasech play-off.

Jsem šťastný, že zůstávám na Vsetíně. Moc se těším na novou sezonu. Myslím, že máme velkou šanci se znovu dostat až do finále a tam zabojovat o baráž,“ uvedl po podpisu smlouvy Žukov.

Jenáček začínal s hokejem ve Zlíně, ale už ve starších žácích přešel do Vsetína. Původně hrál na postu útočníka, následně zakotvil v obraně. Kreativní bek v uplynulém ročníku Chance ligy oblékl vsetínský dres celkem v 61 utkáních včetně play-off, k tomu zaznamenal 18 kanadských bodů. Nyní na Lapači podepsal smlouvu na nadcházející sezonu s roční opcí.

O Šimona jsme měli zájem, vnímáme ho jako domácího kluka. Jeho výkony měly v uplynulé sezoně vzestupnou tendenci. Od chvíle, kdy přišli noví trenéři, dostával více šancí. Po dohodě s trenéry jsme s Šimonem řešili novou smlouvu a jsme rádi, že jsme se dohodli,“ těší Tesaříka.

Jenáček je rád, že se s klubem domluvil. „Samozřejmě v mých očích to byla první varianta. Klub o mě projevil zájem, tak jsem na to hned kývl, a mám radost, že to tak dopadlo. Věřím, že v nadcházející sezoně uděláme ještě o krok víc a dostaneme se do baráže,“ uvedl Šimon Jenáček.

Jednání s dalšími hráči probíhají. „Jednotlivá jména budeme zveřejňovat postupně,“ uvedl již dříve Tesařík.

Už během play-off prodloužil klub spolupráci s Vítem Jonákem a Jiřím Říhou a s Lubošem Robem a Ondřejem Smetanou, naposledy pak se Štěpánem Bláhou a Danielsem Berzinšem.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x