Vsetín vyhrál Chance ligu! V baráži vyzve Kladno, hrát bude nejspíš v Brně

Hokejisté Vsetína (žluté dresy) po výhře 2:0 nad Zlínem ovládli Chance ligu. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN - Dokázali to! Hokejisté Vsetína se do třetice dočkali triumfu v Chance lize, jsou mistry své soutěže. Valaši zvítězili v pátém finálovém utkání nad Zlínem 2:0, sérii ovládli 4:1 na zápasy a v baráži o extraligu vyzvou Kladno.

Domácí tým před vyprodaným hledištěm nasměroval za úspěchem při využité přesilové hře kapitán Erik Hrňa. Pohádkový večer prožil Vít Jonák, jenž přidal druhý gól a zaznamenal jubilejní stou branku v dresu Vsetína.

Myslím si, že Zlín podal dnes nejlepší výkon v celé sérii. Připravovali jsme kluky na to, že soupeř nepřijede sérii jen dohrát, což se potvrdilo. V první třetině byla aktivita na straně hostů, důležité bylo, že jsme dali gól ještě v momentě, kdy byla kvalita ledu dobrá. Jako mnohokrát nám pomohla první lajna, která zařídila druhý gól, a vedení jsme uhájili i zásluhou dobré obrany,“ uvedl trenér Vsetína Jiří Weintritt.

Jeho tým, který po základní části skončil druhý za Porubou, převzal pohár pro vítěze druhé nejvyšší české soutěže po dlouhých třiceti letech. Na cestě k jeho zisku Valaši porazili ve čtvrtfinále Přerov 3:1 na zápasy a v semifinále Jihlavu 4:1.

Baráž o účast v nejvyšší domácí soutěži se bude hrát na čtyři výhry a začne dvojzápasem na ledě posledního mužstva extraligy v Kladně 17. a 18. dubna. Valašský celek přivítá tým Jaromíra Jágra v Brně. Stadion Na Lapači totiž nevyhovuje předpisům pro extraligu.

Dosud jsme si zakázali o baráži mluvit, teď budeme vše dolaďovat, včetně pořadatelského stadionu pro naše domácí zápasy. Teď to vypadá, že největším favoritem pro jejich konání je Brno,“ připouští Weintritt.

Vsetín přiblížil návratu mezi tuzemskou elitu kapitán Hrňa. Domácí gól uklidnil, kontrolovali náskok. Na druhou branku ale čekal až do 47. minuty, kdy udeřil Jonák, a bylo hotovo.

Hostům v té době zbývalo do konce sezony třináct minut, ale na kompaktní defenzivní blok soupeře nevyzráli ani při power-play. Žukov udržel poprvé v sérii čisté konto.

Těžko se hledají slova, je to zklamání, že jsme prohráli, ale s odstupem času budeme sérii hodnotit pozitivně, stejně jako celou sezonu. Připravovali jsme kluky na to, že série skončí, až někdo vyhraje čtvrtý zápas. Měli jsme dobrý pohyb, byly tam i šance, možná chybělo i trochu štěstí. Nás mrzí, že jsme nedali góly hlavně v závěru druhé třetiny, to byly stěžejní momenty duelu. Zlom celé série vidím v tom, že jsme nevyhráli ani jeden zápas doma,“ uvedl kouč Zlína Jan Srdínko.

Toho by měl ve funkci nahradit bývalý spoluhráč ze Vsetína Ján Pardavý.

Finále play off první hokejové ligy – 5. zápas:

VHK Robe Vsetín – Berani Zlín 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Hrňa (Berzinš, Zabusovs), 47. Jonák (Rob, Klhůfek). Rozhodčí: Kika, Mejzlík – Kokrment, Malý. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:1.

Vsetín: Žukov – Š. Jenáček, O. Smetana, Teper, Staněk, Larsen, Ondračka, Ďurkáč – Rob, Klhůfek, Jonák – Hrňa, Kratochvil, Hořanský – Š. Bláha, Matějček, Holec – Zabusovs, D. Berzinš, O. Machala. Trenér: Weintritt.

Zlín: Huf – Riedl, Salonen, Warg, Čáp, M. Novotný, M. Zbořil, Talafa – Köhler, Sadovikov, P. Sedláček – Paukku, Holík, Šlahař – Salmio, Werbik, Lang – Z. Sedlák, Süss, M. Novák. Trenéři: Srdínko a Kapuš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x