Vsetín před vyprodaným Lapačem zdolal Zlín a ovládl i druhé letošní derby 

Hokejisté Vsetína zdolali Zlín i podruhé v sezoně. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – Také druhé letošní hokejové derby v Chance lize ovládli hokejisté Vsetína, kteří navázali na předcházející triumf na Zimním stadionu Luďka Čajky a Zlín před vyprodaným Lapačem přehráli 4:1.

„Jsme rádi, že jsme utkání zvládli, ale na užívání není moc času, v úterý už zase hrajeme. Užívat budeme až v létě,“ usmíval se po vítězném derby dočasný hlavní trenér Valachů Jiří Weintritt.

Na výhře Vsetína se dvěma brankami podílel kapitán Vít Jonák, po jedné trefě přidali Jenyš a Rob. Čestný úspěch poražených zaznamenal obránce Jiří Suhrada. 

„Výsledek sice vypadá jednoznačně, ale až do stavu 1:2 to bylo vyrovnané utkání. Musíme přiznat, že domácí v něm tahali za delší konec. Na rozdíl od našeho týmu si dokázali vytvořit tlak v přesilových hrách, zatímco my jsme v této herní činnosti propadli. Vsetín zde získal pevnou půdu pod nohama. Za stavu 1:2 jsme se chtěli nadechnout k náporu, poprat se o výsledek, ale bohužel přišel zbytečný útočný faul za brankou. Tlak se otupil a vzalo nám to vítr z plachet. Vsetín si pohlídal zápas po třetím vstřeleném gólu a dovedl duel do vítězného konce,“ zhodnotil utkání asistent trenéra Zlína Juraj Jurík.

Zatímco Berani z posledních šesti zápasů získali pouhé tři body a v tabulce po dalším zaváhání klesli až na dvanácté místo, na Lapači je zase veselo. Vsetínští se po sérii nezdarů a odvolání trenérů Stantiena a Srdínka vrátili do vytoužené pohody.

Hosté přitom měli více možností ke skórování, ale v zakončení nebyli přesní ani důrazní, a tak slavil rival. „Zlín měl několik situací, ve kterých nás v předbrankovém prostoru přehrál. Bylo to o zametení do naší prázdné brány. Naši beci ale dobře pracovali,“ chválil beky Weintritt.

„Zlín byl v úvodním dějství silnější na kotouči i v našem obranném pásmu. Ve druhé třetině jsme už byli lepší, silnější v osobních soubojích,“ přidal domácí kouč.

Hráči i trenéři ocenili zaplněné publikum a skvělou atmosféru. „Trochu jsem se bál, že tým to semele, spousta kluků před takovou kulisou hrála vůbec poprvé. Připravovali jsme se na to, na každého to působí jinak. Jsem rád, že nám to od druhé třetiny naskočilo,“ oddechl si zkušený trenér.

CHANCE LIGA, 17. kolo –

VHK ROBE VSETÍN – PSG BERANI ZLÍN 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Jonák (Sihvonen, Přikryl), 30. Rob (Kajínek, Přikryl), 53. Jonák (Přikryl, Rob), 59. Jenyš – 49. Suhrada (Illéš). Rozhodčí: Kubičík, Koziol – Komínek, Kučera. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:0. Diváci: 5400. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Vsetín: Žukov – Kajínek, Říha, Ondračka, O. Němec, Smetana, Jenáček, Voženílek – Jonák, Přikryl, Rob – Jenyš, Lichanec, Berger – Sihvonen, Klhůfek, Klímek – Š. Bláha, Berzinš, Vítek.

Zlín: Huf – Zbořil, Suhrada, Talafa, Bartko, Riedl, Bukač – Kindl, P. Sedláček, Mrázek – Honejsek, Claireaux, Ondráček – Kubiš, Gago, Illéš – Köhler, Hejcman, Frömel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x