Vsetín vyšel ve čtvrtém finále střelecky naprázdno, série se vrací na Lapač na za stavu 2:2

Vsetínští hokejisté ve čtvrtém finále neuspěli. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – Finále hokejové Chance ligy je po čtyřech zápasech vyrovnaná 2:2. Hokejisté Vsetína po čtvrtečním triumfu v Jihlavě další venkovní výhru na Vysočině nepřidali, po dvou měsících vyšli střelecky naprázdno a domácí Dukle podlehli fotbalovým výsledkem 0:2. Za domácí skórovali Filip Seman a Tomáš Čachotský. Ruský gólman Maxim Žukov udržel počtvrté v letošním play off čisté konto.

„Dnešní zápas se vyvíjel jinak než ten včerejší. Měli jsme špatný vstup do utkání a dostali jsme hned v úvodu gól, který pramenil z našeho horšího pohybu a z nedůslednosti. Po tom gólu se naše hra zlepšila, bylo to v takových vlnách. Pak jsme si zase my vytvářeli střelecké příležitosti a měli jsme nějaké šance, ale chyběl větší důraz a možná klid a štěstí v zakončení,“ uvedl trenér VHK ROBE Vsetín Jan Srdínko.

Jihlava dobře bránila a blokovala spoustu střel. Pokud měla nějaké šance, tak je pochytal výborný David Gába. Naopak když jsme chtěli zdramatizovat utkání, tak jsme se dopustili vyloučení, které hru zkomplikovalo, a i ve třetí třetině jsme měli dost vyloučených. V konci už síly chyběly a pak jsme ještě dostali gól do prázdné brány. Zahráli jsme slušně hru bez brankáře, ale finální střela a štěstí chybělo,“ přidal zklamaně.

V jihlavské šatně bylo mnohem veseleji„Z našeho pohledu byl dnešní zápas lepší než ten včerejší. Měli jsme lepší pohyb, povedl se nám vstup do zápasu a dokázali jsme se ve druhé minutě ujmout vedení. Vsetín pak převzal otěže třetiny, kdy nám to tam létalo ze všech stran. Dnes výborný výkon Makse a celá defenzivní hra byla dobrá. Když to Maksovi třeba vypadlo tak jsme dorážky měli pokryté,“ pochvaloval si asistent trenéra Dukly Karel Nekvasil.

„Ve třetí třetině jsme dostali přesilovky i dvojnásobnou přesilovku, kterou jsme bohužel nevyužili, ale naštěstí nás to nemusí mrzet. Dokázali jsme pak dát gól do prázdné branky a tyto přesilovky nám dnes pomohly v tom, že Vsetín se nemohl dřív dostat do závěrečného tlaku,“ dodal spokojeně.

Celek z Vysočiny těžkou šichtu zvládl i bez potrestaného obránce Kowalczyka a zraněného útočníka Helta. Do domácí sestavy se naopak vrátil zadák Valenta a příležitost dostal opět i šestnáctiletý útočník Peš.

Vsetín se musel obejít bez beka Hryciowa, jehož vyřadil ze hry ve čtvrtek zákrokem Kowalczyk a útočníků Kucharczyka a Půčka. Místo nich naskočili Šimon Jenáček a Pšurný s Gagem.

Jihlavě náramně vyšel vstup do utkání a ve 2. minutě již vedla. Menšík našel zpoza branky Brože, jehož střelu ještě před Gábou tečoval Seman.

Ve druhé třetině měl možnost zvýšit náskok Harkabus, Gába musel krýt i Marešovu střelu. Na druhé straně si výtečný Žukov poradil s Venkrbcovým pokusem.

Vsetín dál marně dobýval branku soupeře a navíc Dukle nabídl další přesilovky. Pojistku Jihlavy ale přidal až v 58. minutě Čachotský, který se prosadil při power-play soupeře střelou do prázdné branky.

Finálová série na čtyři vítězství o triumf v druhé nejvyšší soutěži a účast v baráži o extraligu proti Kladnu pokračuje v neděli od sedmnácti hodin na Lapači a s jistotou se vrátí i v úterý do Jihlavy.

Chance liga, 4. finále –

HC Dukla Jihlava – VHK Robe Vsetín 2:0 (1:0, 0:0, 1:0), stav série: 2:2.

Branky a nahrávky: 2. F. Seman (V. Brož, Menšík), 58. Čachotský. Rozhodčí: Wagner, Petružálek – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 5:7, navíc Dundáček – Ondračka oba 5 min. Bez využití. Diváci: 4149. Jihlava: Žukov – L. Mareš, Bilčík, Dundáček, Kachyňa, Valenta, Eliáš, A. Dvořák – T. Havránek, Skořepa, Čachotský – Peš, M. Zadražil, T. Harkabus – V. Brož, Menšík, F. Seman – P. Čermák, M. Juda, Cachnín. Trenér: Ujčík.

Vsetín: Gába – Ondračka, Smetana, Jerofejevs, J. Říha, Štach, J. Jenáček, Š. Jenáček – Rob, Venkrbec, Jonák – Klímek, R. Pšurný, Gago – A. Zeman, Roman Vlach, Berger – Vítek, D. Březina, Hořanský. Trenér: Stantien.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x