Vsetín získal lotyšského útočníka Berzinše, na úvod přípravy vyhrál

Hokejisty Vsetína posílil lotyšský útočník Daniels Berzinš. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN - Necelý měsíc před startem Chance ligy hlásí vsetínští hokejisté další posilu. Zelenožlutý dres bude nově oblékat třiadvacetiletý Daniels Berzinš. Lotyšský centr má za sebou pět sezon v KHL, naposledy působil ve finské Jyväskylä, kde se setkal i se vsetínským odchovancem a kapitánem týmu Janem Ščotkou.

Líbí se mi ambice a cíle Vsetína. Chtěl bych pomoci k tomu, aby se nám je podařilo naplnit. Rád bych se zařadil mezi lídry týmu a přispěl k úspěchu co nejvíce vstřelenými góly,“ uvedl na klubovém webu Berzinš, jenž se k novým spoluhráčům připojí příští týden.

Berzinš není prvním hráčem s lotyšským pasem, který bude oblékat dres Vsetína. V loňské sezoně na Valašsku působil obránce Aleksandrs Jerofejevs a ještě předtím, v extraligovém ročníku 2006/2007, to byla čtveřice Guntis Galvinš, Janis Andersons, Lauris Darzinš a Armands Berzinš.

Daniels je výborný bruslař. Má zkušenosti, pět let hrál KHL. Zároveň bude v našem týmu zvyšovat konkurenci,“ sdělil Roman Stantien, hlavní trenér VHK ROBE Vsetín.

Střední útočníci jsou variabilní a Daniels je jedním z těch, kteří umí hrát i na křídle. Jeho dominanta je ale na centru,“ doplnil Stantien, jehož kádr momentálně čítá třináct útočníků pod smlouvou, mimo je však Vít Jonák.

Víťa by měl příští týden naskočit do tréninkového procesu na ledě. Na suchu se už samozřejmě připravuje dlouho. Pokud nám vypadnou dva hráči, neměli jsme je kým nahradit,“ vysvětluje.

Vedle Berzinše je v těchto dnech na Lapači na zkoušce také devatenáctiletý útočník Richard Pětník. „Richard je mladý, bojovný kluk. Uvidíme, co z toho bude. Každopádně chceme mít v záloze alespoň dva nebo tři útočníky,“ uvedl hlavní trenér vsetínských hokejistů.

Hokejisté VHK ROBE mají za sebou premiérové přípravné utkání před novou sezonou. V úterý v Púchově přestříleli Trenčín 6:5. Kromě Daniela Klímka ze za Valachy trefily letní posily Riku Sihvonen, Pavel Jenyš, Pavel Klhůfek, Peter Lichanec a Richard Pětník.

Konečně jsme kluky viděli nejen na tréninku, ale i v zápasovém nasazení. Víceméně se nám potvrzují predikce, kdo je v čem dobrý a kdo má v čem určité mezery. Na tréninku tyto věci nevidíte tak, jako v zápase. Na obšírnější hodnocení je ale po prvním utkání ještě příliš brzy,“ uvedl trenér Stantien.

Jeho tým sehraje další duel ve čtvrtek v Přerově v rámci letního turnaje ZUBR Cup.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x