Vsetínská knihovna a „íčko“ se budou rekonstruovat. Stavební práce potrvají celý rok

Vizualizace prostor po rekonstrukci. Foto: Město Vsetín
VSETÍN – Prostory Masarykovy veřejné knihovny a Turistického informačního centra na Dolním náměstí ve Vsetíně se dočkají generální rekonstrukce. Ta začne letos na jaře a potrvá celý rok. Stavební práce si vynutí přestěhování MVK i TIC do náhradních prostor v Lidovém domě a budově bývalé Komerční banky na ulici Mostecká.

Vsetínská knihovna již dlouhou dobu není pouze půjčovnou knih, je také komunitním centrem, kam chodí všechny generace Vsetíňanů. Proto jsme přistoupili k vylepšení jejího zázemí, které povede k vyššímu komfortu návštěvníků,“ vysvětlil starosta Vsetína Jiří Čunek.

Investiční akce v hodnotě bezmála 80 milionů korun bude podle Čunka financována pomocí Integrovaného regionálního operačního programu, který dofinancuje 85 % uznatelných nákladů.

Čtenáři se mohou těšit na modernější, prosvětlené prostory, které oživí nový nábytek, či na nové čtecí, odpočinkové a relaxační zóny včetně kuchyněk pro návštěvníky,“ zmínila tisková mluvčí Vsetína Jana Raszková.

V rámci rekonstrukce vznikne nový bezbariérový přístup do budovy knihovny z turistického informačního centra. Projekt také počítá s prostornějším výtahem, dojde k výměně rozvodů elektřiny a slaboproudu. Nového vybavení se dočká interiér, proběhne renovace schodiště budovy a všech sociálních zařízení. Nově bude v TIC vybudováno veřejné WC.

Díky rekonstrukci dojde ke změnám dispozic knihovny – například druhé patro bude celé nově vyhrazeno dětem a mládeži, třetí patro poslouží oddělení pro dospělé a centrální půjčovně,“ upřesnila Raszková.

Vstupy do obchodů na podestě nad velkým schodištěm u vstupu do knihovny zůstanou zachovány a jejich provoz by neměl být výrazně omezen.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x