Vsetínská mizérie pokračuje. Valaši prohráli s Třebíčí 2:4 a nebodovali v pěti zápasech v řadě

Vsetín podlehl Třebíči 2:4 a sérii porážek prodloužil na pět zápasů. Foto: SK Horácká Slavia Třebíč
VSETÍN – Vsetínská mizérie nebere konce. Ani ve středečním zápase se hráči VHK ROBE Vsetín nedokázali bodově prosadit, když podlehli na venkovním ledě ambiciózní Třebíči 2:4. Valaši si z posledních pěti zápasů nepřipsali ani bod a v tabulce klesli z prvního až na 9. místo.

Třebíč i Vsetín se v posledních dnech musejí vypořádávat s marodkou, i přesto se ve středečním podvečeru na ledě KHNP Areny jednalo o šlágr kola. Domácí tým se dostal v první třetině do vedení, spoléhal se na vynikajícího brankáře Jekela. Vsetínu se však i tak podařilo ve druhé třetině skóre otočit.

Nad soupeřem z Vysočiny v prostředním dějství měl více ze hry, převahu si přenesl i do startu třetí třetiny, ale svůj náskok nebyl schopen navýšit. Naopak Třebíč udělovala lekci z produktivity a v závěrečné pasáži hry bleskově skóre otočila na svou stranu.

Myslím si, že první třetina byla z naší strany dobrá. Udělali jsme pak chybu ve středním pásmu a domácí nás za ni hned potrestali. Vrátili jsme se do zápasu v přesilové hře a dokonce jsme šli do vedení 2:1. Ještě ke konci druhé třetiny jsme měli šanci a myslím si, že tam se lámal chleba. Kdybychom odskočili o další gól, už bychom si třetí třetinu uhráli. Tu šanci jsme ale neproměnili a do třetí třetiny jsme nastupovali s tím, že ji zvládneme. Jenže jak nám momentálně hra nejde, napracujeme se na každý gól a útočníci se nám neprosazují, tak na druhé straně nám tam padne prakticky z minima maximum a podle toho to dopadlo,“ hodnotil prohraný zápas hlavní trenér VHK ROBE Vsetín Roman Stantien.

Mizérie Vsetína tak pokračuje, Valaši poprvé od postupu v roce 2017 utrpěli pátou soutěžní porážku v řadě.

Nemůžeme klukům moc vytknout, byla tam snaha i nasazení. Jenže, jak říkám, když to nejde, spadne vám tam všechno. Podle soupisky jsme věděli, že domácí mají nějaké zraněné a marody, ale to v soutěži potká každý tým. U nás je to extrémní, vypadlo nám asi osm hráčů, sice se nám jeden vrátil, ale další vypadl,“ posteskl si Stantien.

Další utkání Chance ligy sehrají hokejisté Vsetína v sobotu 15. října s pražskou Slavií. Zápas začíná v 17:00 na Lapači.

CHANCE LIGA – 11. KOLO. SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ – VHK ROBE VSETÍN 4:2(1:0, 0:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 14. Bittner (Psota), 49. Ferda, 51. Holec (Ferda), 56. Dočekal (Psota) – 23. Lichanec (Jenyš), 39. Ondračka (Jonák). Rozhodčí: Jechoutek, Květoň – Polák, Roupec. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 931. Střely na branku: 27:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 4:2.

SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Poizl, Tureček, Doudera, Furch, Forman – Dočekal (A), Bittner (C), Psota – Holec, Vodný, Ferda (A) – Meluzín, Malý, I. Sedláček – Michalčuk, Mat. Novák, Svoboda.

VHK ROBE Vsetín: Žukov – O. Němec (A), Smetana (A), Hryciow, Kajínek, Voženílek, Ondračka, Jenáček – Jonák (C), Lichanec, Rob – Š. Bláha, Přikryl, Sihvonen – Jenyš, Berger, Melenovský – Berzinš, Pětník.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x