Vsetínská smuteční síň si projde rekonstrukcí. Na vině je zatékání

foto: město Vsetín
VSETÍN – Smuteční obřadní síň čekají dva měsíce rekonstrukcí. Práce se dotknou venkovního schodiště se vstupní terasou a zdvihové plošiny pro imobilní návštěvníky. Podle města by rekonstrukce neměly zasáhnout do provozu smuteční síně.

Smuteční obřadní síň na městském hřbitově ve Vsetíně si už jednou velkou rekonstrukcí prošla. Teď si ale žádá další opravy. Důvodem je, že přes venkovní terasu a schodiště dovnitř zatéká.

„Technické služby města Vsetína se situaci snažily řešit opakovanými drobnými opravami, které ovšem měly pouze dočasný efekt. Nyní musí přistoupit k rozsáhlejší rekonstrukci schodiště i terasy, aby už k dalšímu zatékání do objektu nedocházelo,“ uvedl místostarosta Petr Kudlík. Podle jeho slov si s rekonstrukcí poradí technické služby města svépomocí.

V průběhu prací dojde i na výměnu zdvihové plošiny pro imobilní návštěvníky smutečních obřadů. Ta je nyní mimo provoz, protože ji zatékání poškodilo.

„S původním dodavatelem jsme chtěli řešit možnost opravy, ale ten bohužel zkrachoval. Další odborné firmy ji odmítly realizovat s tím, že plošina je již v neopravitelném stavu,“ přiblížil ředitel TSMV Josef Stejskal.

Podle města opravné práce začnou už v květnu. Hotovo má být do dvou měsíců. „Ačkoliv jsme původně předpokládali, že si realizace prací vynutí úplnou uzávěru obřadní síně, nakonec tomu tak nebude. Rekonstrukce schodiště totiž bude probíhat ve dvou etapách, přičemž při každé z nich zůstane jedna polovina schodiště v provozu,“ uzavírá Stejskal.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x