Vsetínští hokejisté po návratu z karantény utnuli vítěznou sérii vedoucích Litoměřic

Vsetínští hokejisté po návratu z karantény utnuli vítěznou sérii vedoucích Litoměřic. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN - Povedený návrat do zápasového kolotoče Chance ligy mají za sebou hokejisté Vsetína. Valaši se skvěle vypořádali s čtrnáctidenní pauzou i dlouhou cestou na sever Čech, když ve šlágru středečního 41. kola zvítězili na ledě vedoucích Litoměřic 3:1 a ukončili dlouhou šestnáctizápasovou sérii Kališníků bez porážky. O trefy hostů se postarali Jerofejevs s kapitánem Konákem, výhru pečetil při závěreční power-play Rob.

Jednalo se o velice těžké utkání proti výbornému soupeři. Měli jsme dobrý vstup do zápasu, i dobrý pohyb. Ve druhé třetině jsme ale zbytečně ztráceli kotouče, tím jsme se dostávali pod tlak. Paradoxně jsme ji ale vyhráli. V závěru se to vyrovnalo, bylo hodně soubojů a jsme za vítězství hrozně rádi,“ prohlásil vsetínský kouč Roman Stantien.

Soupeři k bodům nepomohlo ani šest přesilových her. „Bohužel jsme ukončili velmi dlouhou výsledkovou sérii. S výkonem mužstva ale nemáme problém. Nedali jsme nějaké vyložené šance, z níž mohl padnout druhý i třetí gól. Také jsme si nepomohli přesilovkami. Z hlediska bojovnosti ale nemám k týmu výhrad,“ uvedl po zápase domácí trenér David Bruk.

Souboj ofenzivních celků začal svižně, skóre už ve 3. minutě otevřel přesnou ranou od modré čáry obránce Jerofejevs. Stadion ale brzy vyrovnal. Výbornou úspěšnost v přesilových hrách potvrdil matador Kracík, jenž přijal přihrávku od Jíchy a nikým nehlídaný z hranice brankoviště zasunul puk za Málka.

Vsetínu náramně vyšel i nástup do prostřední části. Kapitán Jonák ve 24. minutě tečoval střelu obránce Smetany a vrátil Valachům vedení.

Severočeši mohli výsledek srovnat, ale nevyužili dvě početní výhody a v zakončení neuspěl ani Procházka.

Valaši v závěrečné části celkem v poklidu bránili jednobrankové vedení, které při power-play soupeře střelou do odkryté klece navýšil Rob.

Vsetín tak přerušil dlouhou vítěznou sérii Litoměřic, která trvala 16 zápasů v řadě, navíc je teprve druhým týmem v letošním soutěžním ročníku, který z Kalich areny odvezl všechny body.

Valaši, za které už naskočil také útočník Matouš Venkrbec, po dvou nezdarech naplno bodovali a v tabulce vytvořili tlak na druhou Třebíč.

Chance liga, 41.kolo

HC STADION LITOMĚŘICE – VHK ROBE VSETÍN 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Kracík (O. Procházka, J. Jícha) – 3. Jerofejevs (Ondračka, R. Půček), 24. Jonák (Smetana, Štach), 59. Rob (Pšurný). Rozhodčí: Zubzanda, Jaroš – Belko, Dědek. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezená kapacita). Střely na branku: 16:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Litoměřice: Tomáš Král – P. Marcel, O. Baláž, Výtisk (C), Martin Böhm, Jebavý, Klikorka, Černohorský – Válek, R. Přikryl, Sihvonen – O. Procházka, Kracík, Martin Procházka – Hauser, Rouha, L. Stehlík – Berka, J. Jícha, Malát.

Vsetín: J. Málek – Jerofejevs, Ondračka, Štach, Smetana, J. Říha, Hryciow, Š. Jenáček – Jonák (C), Pšurný, Rob – Berger, R. Vlach, A. Zeman – Pitule, Venkrbec, D. Březina – R. Půček, Kucharczyk, Hořanský.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x