Výhru v Ostravě trefil Vukadinovič. Ševci dál vládnou druhé lize

Fotbalisté Zlína (žlutomodré dresy) zvítězili v Ostravě nad béčkem Baníku 1:0. Foto: FC Zlín
ZLÍN - Proměněná penalta Vukadina Vukadinoviče ze 71. minuty rozhodla nedělní dopolední zápas v Ostravě, kde fotbalisté Zlína v rámci 10. kola Chance Národní Ligy porazili domácí juniorku Baníku 1:0 a vrátili se zpátky do čela tabulky před druhou Chrudim. Ševci prodloužili na vítkovickém stadionu sérii bez porážky, brankář Stanislav Dostál pošesté udržel čisté konto, už v prvním poločase ale musel po úderu do obličeje střídat zraněný kapitán Dominik Simerský.

Ševci jako jediní nadále drží neporazitelnost v soutěži a mají tříbodový náskok na druhou Chrudim, která v sobotu jen remizovala.

„Ve druhé půli to byl od našich kluků herně i takticky naprosto vyspělý výkon. Bylo tam víc hry, brejků. Zasloužené vítězství,“ nepochybuje hostující trenér Bronislav Červenka. Jeho tým po jarním sestupu z nejvyšší soutěže potvrzuje roli největší favorita soutěže. Proti Ostravě se ale pořádně nadřel.

„Nebylo to jednoduché, protože Baník poslal z áčka všechno, co mohl. Bylo to poprvé, co za ně hrálo snad sedm nebo osm hráčů, což předtím nebylo. Nečekal jsem, že tím mohl dosáhnout takového počtu, ale kluci si s tím poradili velmi dobře,“ oceňuje Červenka.

„Prakticky jsme eliminovali mírný tlak soupeře, kterého jsme nepustili do žádné vyložené šance,“ těší kouče.

Zlíňané toho měli o něco víc. Na konci první půle hlavičkoval Kopečný ve vyložené pozici nad, po změně stran zblízka dorážel Poznar, ale Gergela ho vychytal.

„Potkaly se dva kvalitní týmy. Jsem spokojený, jak to kluci zvládli. Dostál neměl těžký zákrok,“ uvedl. Vyrovnaný duel rozhodl až v 71. minutě Vukadinovič, který proměnil třetí pokutový kop v dosaženém.

„Poděkovat musím Poznymu, že mě nechal kopat. Jsme určení oba, on jako starší mi to přenechal,“ líčil hrdina nedělního střetnutí.

Rodák z Bělehradu nemá dopředu vybrané místo. Vždycky se podívá na gólmana, rozhoduje se až na poslední chvíli. „Postavím si balon a snažím se zklidnit. Zatím se mi to daří proměňovat. Je hlavní, že získáváme body, daří se nám,“ těší Vukadinoviče.

Ševci se ve vítkovické aréně nadřeli. V nezáživném střetnutí to zase pečlivě odbránili a ve druhé půli potrestali snad jediné zaváhání protivníka.

„Bylo to bojovné utkání,“ souhlasí Vukadinovič. „Musíme ale brát v potaz to, že Baník měl snad celou jedenáctku z áčka. Sice jsou to mladí, ale šikovní kluci. Tím, že se to hrálo dopoledne, to bylo takové nezáživné. Samý souboj, samý faul. Pracovali jsme ale dobře, domácí jsme do ničeho nepustili, což byl základ úspěchu,“ myslí si.

Chance Národní Liga, 10. kolo –

FC BANÍK OSTRAVA B – FC ZLÍN 0:1 (0:0)

Branka: 71. Vukadinović z penalty. Rozhodčí: Zaoral – Antoníček, Pospíšil. Žluté karty: Jackuliak, Holaň – Machalík, Bartošák, Didiba. Diváci: 419.

Ostrava B: Gergela – Fukala, Uchenna, Lischka, Rusnák (76. Šudák) – Nogha – Krupička, Grygar (86. Holaň), Komljenovic (76. Chvěja), Fomba (76. Málek) – Jackuliak (49. Kašpárek). Trenér: Dvorník.

Zlín: Dostál – Kopečný, Simerský (37. Kolář), Didiba, Bartošák – Vukadinović, Nombil (90. Buchvaldek), Machalík, Tkáč (82. Brandner), Natchkebia (66. Polášek) – Poznar. Trenér: Červenka.